|

Asezãmântul social “Sfântul Gheorghe”, inaugurat la Ghermãnesti!

REALIZARE….La Ghermãnesti, a fost inaugurat, ieri, un nou asezãmânt social de cãtre Episcopia Husilor, în parteneriat cu Primãria si Consiliul Judetean. Este al patrulea asemenea centru, înfiintat în ultimii doi ani în judet, prin implicarea directã a Asociatiei “Filantropia Ortodoxã” Husi, coordonatã de pr. Vladimir Beregoi, consilier eparhial al Episcopiei Husilor. Preasfintitul Pãrinte Ignatie a oficiat slujba de sfintire a locului în care îsi vor petrece de acum înainte o bunã parte din timp, zeci de copii, care îsi vor face temele, se vor bucura de jocurile copilãriei, dar si de îndrumãrile atât de necesare formãrii unei bune educatii. Administratorul comunei, Gelu Pecheanu, a primit o distinctie de vrednicie din partea Episcopului Ignatie, iar, la rândul sãu, Gelu Pecheanu a tinut un discurs entuziast, care i-a fãcut pe toti sã zâmbeascã, mai ales când, brusc, si-a amintit de… Iohannis. “Vã rog, vã rog, fãrã politicã, pentru cã vã tai microfonul”, a intervenit repede Preasfintitul Ignatie. Pecheanu a ascultat si si-a continuat mesajul cu multumiri pentru toti cei care au ajutat la deschiderea acestui centru. “Vã multumesc tuturor. Multumesc pãrintelui Vladimir, care este ca si mine, un luptãtor. Îl întreb: pãrinte, da’ când vã mai odihniti? Preasfintite Ignatie, mã bucur cã ati schimbat împreunã lucrurile în Episcopia Husilor, mã bucur când vãd atâtia credinciosi la bisericã. Si cã putem împreunã da viatã unui asemenea centru”, a spus Gelu Pecheanu. Președintele Dimitru Buzatu a fost, de asemenea, prezent la eveniment, mai ales ca instituția Consiliului Județean este implicata direct în acest parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxa și primăria Dranceni, pentru susținerea centrului social de la Ghermanesti.

Un eveniment autentic a avut loc ieri la Ghermãnesti, unde s-a deschis un centru social, care poartã numele Sfântului Gheorghe. “O mare bucurie pentru Episcopia noastrã, pentru cã, prin lucrarea lui Dumnezeu, dar si prin implicarea directã, constantã, dar si cu foarte multã abnegatie a pãrintelui Vladimir, am reusit sã fim martorii acestui moment de inagurare al celui de-al patrulea centru social al Episcopiei noastre. Misiunea Bisericii este, pe lângã faptul de a-i determina pe oameni sã aprofundeze autenticitatea credintei noastre, sã fie racordati la valorile Evangheliei, noi avem si datoria de a ne ocupa în mod special de toti cei care au nevoie de ajutorul nostru”, a spus Preasfintitul Ignatie. Ierarhul i-a înmânat o distinctie de vrednicie administratorului Gelu Pecheanu, care, asa cum ne-a obisnuit, a tinut un discurs savuros si entuziast. La un moment dat, si-a adus aminte de Iohannis, fatã de care are niste… retorici mai vechi, însã Episcopul Ignatie l-a oprit la timp. Pecheanu a dat ascultare cerintei Preasfintitului, astfel cã si-a exprimat bucuria de a avea un centru social în comunã, multumind celor care l-au ajutat: Episcopiei, Consiliului Judetean, consilierilor locali si nu în ultimul rând, primarului interimar, Cornel Stoica, cu care a spus cã are o colaborare foarte bunã.

Ospitalitate ca la Ghermãnesti!

Copiii nu au lipsit de la centru în aceastã zi festivã. Unii au venit îmbrãcati în port traditional. Cu totii au ascultat cuminti slujba, mai ales cã Episcopul le-a promis… o surprizã. Un tort mare, alb, cu flori rosii si artificii i-au încântat pe micuti. De altfel, doamnele harnice si bune gospodine din sat au pregãtit o agapã pentru oaspeti, cu bucate alese, între care s-au distins vestitele sãrmãlute de Ghermãnesti. “E o mare realizare pentru noi, pentru comuna noastrã. Cu ajutorul Consiliului Judetean si al Episcopiei, vrem sã mai deschidem un centru în comunã. Dacã vom rãmâne uniti si vom lupta, vom face si mai multe fapte bune pentru oameni”, a spus Gelu Pecheanu.