|

Asistent maternal acuzat de abuz sexual, sotia acestuia, gest extrem!

GROZÃVIE LA GIURCANI

GRAV… Un caz socant s-a petrecut ieri în localitatea vasluianã Giurcani! O femeie, asistentã maternalã, în vârstã de 44 de ani, a vrut sã se sinucidã când a aflat cã sotul ei, si el asistent maternal, a abuzat sexual una din cele douã minore pe care le aveau în grijã. Victima tentativei de suicid le-a recunoscut cadrelor medicale de pe Ambulantã motivul care a dus-o în pragul disperãrii, iar reactia acestora a fost exemplarã. Medicul Ana Maria Ungureanu a pus imediat mâna pe telefon si a anuntat Politia si Protectia Copilului. A cerut încã un echipaj al SAJ, pentru a ajunge imediat la domiciliul unde se afla agresorul si fetele de 12, respectiv 14 ani, precizând cã e nevoie si de un echipaj al Politiei, întrucât cazul este foarte grav. Aceastã prezentã de spirit a medicului Ana Maria Ungureanu a fãcut ca lucrurile sã se desfãsoare cu promptitudine, iar ambele fete sã ajungã în sigurantã în grija specialistilor de la DGASPC, si bãrbatul sã fie sãltat la timp de Politie. Vecinii acestei familii s-au declarat uluiti de cele întâmplate, mai ales cã, spun ei, pãrea o familie model, care cresc de multi ani copii în plasament.

În timpul în care epicentrul tuturor relelor din România se mutase la Caracal, la Vaslui era acalmie. Ei bine, iatã cã ieri s-a petrecut o grozãvie care a socat judetul. Un asistent maternal în vârstã de 54 de ani a fost acuzat de sotia sa cã abuzeazã sexual una din cele douã fete, pe care le au în plasament, o copilã de numai 12 ani. Totul a iesit la ivealã pe un fond la fel de dramatic: femeia de 44 de ani, si ea asistentã maternalã, a decis sã se omoare, când a aflat de ceea ce se întâmplã. A luat ieri un pumn de somnifere, ca sã o termine cu viata. A fost însã sunatã Ambulanta la timp si echipajul venit de urgentã a salvat-o. În masinã, cãtre cadrele medicale care au încercat sã comunice cu ea si sã afle ce a împins-o cãtre sinucidere, femeia nu a mai putut tine secretul si a spus drama pe care o trãieste. Imediat, Ana Maria Ungureanu, medicul din echipaj, a oprit si a alertat autoritãtile. A vorbit la Dispecerat, cerând o altã autospecialã, care sã ajungã în cel mai scurt timp la domiciliul acestei familii, pentru a prelua fetita de 12 ani, abuzatã de asistentul maternal. A cerut, de asemenea, si un echipaj de Politie, care sã se ocupe de individul fatã de care se formuleazã asemenea acuzatii. Datoritã acestui mod profesionist de a actiona, totul a decurs ca la carte, în ceea ce priveste interventia autoritãtilor.

Bãrbatul acuzat de abuz sexual, sãltat de politisti!

Politia s-a prezentat imediat la locuinta celui acuzat de abuz asupra copilei de 12 ani, aflatã în plasament. Bãrbatul a fost sãltat de oamenii legii. Atât fetita de 12 ani, cât si celalatã fetitã, de 14 ani, aflatã în plasament în aceastã familie, au fost duse la Spital, pentru un control medical, apoi au fost institutionalizate într-un centru din Bârlad. Aici copilele primesc inclusiv consiliere psihologicã, pentru a putea sã depãseascã aceste momente grele. “În acest caz s-a deschis dosar de cercetare penalã pentru viol”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

Bãrbatul acuzat de viol tinea în plasament fetita de la vârsta de 5 ani

“DGASPC Vaslui se confruntã cu un caz al unei fete de 12 ani, din Giurcani, care a fost victima unei agresiuni sexuale din partea asistentului maternal. În familie mai existã o fetitã de 14 ani, care se aflã în asistentã maternalã la sotia bãrbatului. Fetele au fost scoase din familie si asistate psihologic, pentru a depãsi acest moment. Bãrbatul avea fata în asistentã maternalã de 7 ani. Pe parcursul anilor nu au fost suspiciuni de abuz, mai ales cã el a mai avut copii în asistentã maternalã, iar sotia sa a luat fata care acum are 14 ani, încã de când era bebelus. Fetele vor sta într-un centru pentru minori, unde vor beneficia de tratament si suport psihologic, iar ulterior, cel mai probabil vor fi date cãtre alti asistenti maternali”, a declarat Ionut Dãnilã, responsabilul mass-media al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui.

Reactia ambulantierilor, exemplarã!

“Serviciul Judetean de Ambulantã a fost solicitat sã preia o pacientã de 44 de ani. Aceasta, într-un moment de supãrare, a înghitit voluntar medicamente. Pacienta a fost preluatã constientã de cãtre echipajul medical. Pe drum spre spital, în Ambulantã, a afirmat cã sotul sãu a abuzat sexual fetita de 12 ani, motiv pentru care a intrat în depresie si a recurs la gestul suicidar. Echipajul medical a oprit imediat Ambulanta, a sunat la 112 si a solicitat trimiterea la fata locului a unui alt echipaj medical, dar si a Politiei. Fetita de 12 ani a fost preluatã de un echipaj medical de tip B si transportatã la Spital, pentru investigatii medicale”, a declarat Dãnut Ungureanu, purtãtorul de cuvânt al Ambulantei Vaslui.

Vecinii: “Nu ne vine sã credem. Ei doi se tineau numai de mânã”

“Este o familie decentã, sunt gopodari, nu vorbeau niciodatã urât, numai de mânã se tineau. Au douã fete mari, cãsãtorite si douã fete luate în asistentã maternalã. Pe una dintre ele au luat-o de când avea trei sãptãmâni. Nu stiu cum s-a putut întâmpla asa ceva. Pe valea noastrã nu s-a mai întâmplat asemenea nenorocire. Ne-a uimit pe toti. Nu ne vine sã credem, suntem uluiti”, au spus sãtenii. În prezent, femeia care a vrut sã se sinucidã se aflã internatã la Spitalul din Bârlad, este stabilã, dar oarecum confuzã si agitatã. Cele douã fete au fost preluate de specialistii DGASPC Vaslui si sunt în sigurantã. Fata de 14 ani a fost deja consultatã de medici, iar ea nu a fost abuzatã. Mâine vor fi supuse unei expertize la Medicina Legalã. Urmeazã ca ancheta amplã, declansatã în acest caz, sã stabileascã exact ce s-a petrecut cu bietele copile.