|

ASTA DA VOINTÃ!

FC Vaslui – Vointa Sibiu 2-0

SUCCES… FC Vaslui a dominat, a jucat frumos si a obtinut o victorie meritatã împotriva Sibiului. Oaspetii au rezistat ceva mai mult de 35 de minute, însã au sfârsit prin a primi douã. Wesley Lopes a fãcut “dubla” si a devenit cel mai bun marcator din istoria Vasluiului.

Asa cum era de asteptat, Hizo a schimbat formula de joc, iar în primul unsprezece au apãrut nume noi fatã de partida precedentã de campionat. Fãrã Milanov si Sânmãrtean, suspendati, Hizo a improvizat pe benzi cu Milisavljevic si Gheorghiu, în timp ce în centru a revenit Papp. În ofensivã, “galben-verzii” s-au bazat pe Wesley, Adailton, Bello si Temwanjera, jucãtori care aratã cam care au fost intentiile “Dulãului” în partida de asearã. Oaspetii au venit sã se apere si sã surprindã pe contraatac, iar acest lucru le-a iesit pânã în minutul 36. Prima ocazie importantã a Vasluiului a apãrut abia în minutul 18, când centrarea lui Milisavljevic a fost respinsã de Miron. Mike Temwanjera (23), reia în barã din sapte metri si Yero Bello (30) singur cu portarul trimite în acesta, sunt ocaziile care anuntã golul, care vine în minutul 36, când Wesley înscrie din sase metri dupã un corner. Pe finalul primei reprize, Bello (40) rateazã, din nou, singur cu portarul, dupã ce a gresit preluarea în fata lui Miron. În prima reprizã, sibienii nu si-au creat mari ocazii, singurele încercãri fiind prin câteva suturi de la distantã, însã ori Cerniauskas a retinut, ori mingile nu au prins cadrul portii. Partea secundã a avut cam acelasi scenariul, FC Vaslui a dominat, a pasat, a creat, în timp ce Vointa s-a limitat prin a încerca sã surprindã pe contraatac. Ocaziile mari apar tot la poarta oaspetilor, iar Temwanjera (58) rateazã incredibil din sase metri, dupã o combinatie cu Wesley. Adailton (69), Papp (72) si Temwanjera (82) pot închide meciul, dar rateazã din pozitii favorabile. În cele din urmã, golul apare în minutul 87, dupã o fazã creatã de Temwanjera, Wesley face “dubla” cu cãlcâiul din patru metri. Vasluiul face 13 puncte si reintrã în cursa pentru câstigarea campionatului.

Porumboiu: “Am fi fost campioni”

FC Vaslui a obtinut o victorie meritatã cu Vointa Sibiu, însã finantatorul “galben-verzilor”, Adrian Porumboiu se gândeste unde ar fi fost Vasluiul dacã actiunile DNA din ultimele zile ar fi avut loc cu o jumãtate de an mai devreme. “Sunt situatii neplãcute, dar noi am tras semnalul de alarmã de mai multe ori. Dacã aceastã actiune ar fi început din returul sezonului trecut am fi fost campioni. Noi am fost cei mai dezavantajati. Greselile fãcute în defavoarea noastrã au fost intentionate, iar cele fãcute în favoarea altei contracandidate au fost la fel. Sperãm sã se facã o alegere potrivitã pentru CCA, pentru cã am ajuns într-o situatie criticã, iar ultimii conducãtori de acolo au fost arestati. Ca fost arbitru consider cã este devastator acest lucru. Este bine cã aceastã anchetã vine din exterior, dar nu e bine cã în interior s-a umblat cu bani murdari” a declarat Adrian Porumboiu.