|

Atac la o sală de jocuri din Galaţi: I-a pus cuţitul la gât şi a fugit cu banii

Ziua în amiaza mare, duminică, 17 noiembrie 2019, la o sală de jocuri situată pe un bulevard intens circulat din Galaţi, un bărbat de 35 de ani, din oraş, a intrat înarmat cu un cuţit. Evident că nu venise să îşi încerce norocul ci să îl forţeze. A pus arma la gâtul crupierului, un tânăr de 25 de ani, şi acesta sub ameninţare i-a dat toţi banii încasaţi până la ora respectivă, peste 6.000 de lei.

„În cauză s-a constituit o echipă de cercetare sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi care, în urma unui complex de măsuri informativ-operative, în mai puţin de 48 de ore de la comiterea faptei, a identificat persoana suspectă de comiterea acesteia ca fiind un bărbat de 35 ani, din Galaţi. Pe numele acestuia s-a emis un mandat de aducere, bărbatul fiind dat şi în consemn la frontieră de stat. Marţi, 19 noiembrie 2019, în jurul orei 10.00, persoana bănuită de comiterea faptei a fost depistată în timp ce încerca să părăsească ţara la punctul de trecere a frontierei Petea, jud. Satu Mare. Bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi şi, în urma audierilor, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, urmând că în cursul zilei de miercuri, 20 noiembrie 2019, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă“, a declarat ag. principal, Iustina Tălpau, IPJ Galaţi.

Bărbatul a fost dus în faţa magistraţilor de la judecătoria Galaţi. Era previzibilă decizia acestora. „În cauză a fost admisă propunerea Parchetului, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadaă de 30 de zile, inculpatul regretă fapta săvârşită“, a explicat Camelia Todorovici, avocat din oficiu. Bărbatul riscă să stea şi 10 ani după gratii pentru fapta comisă. …https://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/atac-la-o-sala-de-jocuri-din-galati-i-a-pus-cutitul-la-gat-si-a-fugit-cu-banii.html