|

Ateliere de comunicare, conferintã, “Marsul tineretului” si concert traditional la Întâlnirea Tinerilor Ortodocsi

EVENIMENT… Vasluiul va fi sâmbãtã, 24 august, gazda editiei a II-a a Întâlnirii Tinerilor Ortodocsi din Eparhia Husilor, eveniment care se va desfãsura cu binecuvântarea si în prezenta Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor. Peste o mie de tineri vor fi prezenti. Împreunã vor realiza “Marsul tineretului”.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocsi Vaslui (ITOV), aflatã la a doua editie, va reuni la Vaslui peste 1000 de tineri de pe tot cuprinsul Eparhiei si 50 de tineri invitati din Mitropolia Basarabiei. Aproximativ 100 de voluntari se vor implica în buna organizare a evenimentului. Participantii vor beneficia de un program complex, cu manifestãri cultural-educative (conferinta sustinutã de Peter Hurley, un irlandez stabilit în România si îndrãgostit de satul românesc, de ateliere de comunicare la Scoala nr. 6, Mihai Eminescu) si artistice (concert traditional). Întregul eveniment va avea tema: „Traditie si modernitate, istorie si prezent pentru tânãrul contemporan. Satul românesc”. Ziua va începe cu Sfânta Liturghie, oficiatã, începând cu ora 06.45 de Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Vaslui. Deschiderea oficialã ITOV 2019 va avea loc la ora 10.00, la Teatrul de Varã din Vaslui.

Irlandezul îndrãgostit de satul românesc, Peter Hurley, va conferentia la Vaslui

Va urma apoi conferinta sustinutã de Peter Hurley (intrarea liberã). Conferinta va fi transmisã live pe pagina www.facebook.com/episcopiahusilor.ro. Atelierele de comunicare pe baza temei conferintei se vor desfãsura la Scoala „Mihai Eminescu” începând cu ora 14.00. Dupã aceste ateliere va urma „Marsul Tineretului” pe traseul: Scoala „Mihai Eminescu” – Crucea Gãrii (sens giratoriu) – Centru Civic – Independenta – Piata Centralã – Parcul Copou. De la ora 17.00, în Parcul Copou va avea loc Spectacolul traditional sustinut de: Grupul vocal Alfa – ATOV, Mirabela Papuc, Grupul de dansuri ATOV, Ansamblul Alunelul, comuna Gara Banca, Corul „Dignus est” al preotilor din cuprinsul Episcopiei Husilor, Tatiana Drãgan, Teodora Panainte. Evenimentul este organizat de Episcopia Husilor si Asociatia Tinerilor Ortodocsi Vaslui, în colaborare cu Primãria Municipiului Vaslui si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.