|

Au început înscrierile la proiectul Digitaliada: echipamente IT gratuite pentru zece scoli

SANSÃ… O nouã oportunitate pentru scolile din Vaslui de a-si înnoi laboratoarele de informaticã. Proiectul Digitaliada lanseazã o nouã serie de înscrieri în perioada 26-27 aprilie. Vor fi selectate zece unitãti de învãtãmânt, care vor primi echipamente IT, un pachet complet de aplicatii, materiale digitale si planuri de lectii pentru a sustine învãtarea disciplinelor matematicã si TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale. De asemenea, profesorii implicati în proiect vor participa la sesiuni de informare.

Una dintre institutiile de învãtãmânt care a participat, anul trecut, la acest proiect este Scoala Gimnazialã “Dimitrie Negrutiu” din Pogonesti. Aceasta a primit 26 de tablete, un laptop, un videoproiector si un ecran de proiectie pentru laboratorul de informaticã. Pe toate tabletele sunt instalate aplicatii educationale ce sunt folosite la predarea si învãtarea matematicii si informaticii, iar avantajul oferit de tehnologie este interactivitatea din cadrul lectiilor. Practic, fiecare elev lucreazã individual pe tabletã, iar profesorul poate urmãri mai usor progresul acestuia. “Pentru mine a fost relevant sã particip la Digitaliada pentru cã astfel mi se dã ocazia de a descoperi noi metode si tehnici de predare, învãtare si evaluare a notiunilor. Educatia digitalã reprezintã viitorul, viitorul elevilor pe care îi educãm, calea spre descoperirea unor lumi nebãnuite si surprinzãtor de interesante”, a declarat profesoara Luminita Podoleanu de la Scoala din Pogonesti.

Ce este Digitaliada?

Proiectul Digitaliada al Fundatiei Orange este prezent în mai bine de jumãtate din judetele României, în 30 de scoli de la sat. 3.400 de elevi din mediul rural învatã Matematicã si TIC în laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare si ecrane de proiectie. Digitaliada este un program de educatie digitalã care îsi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunãtãtirea performantei scolare a elevilor. La nivel rural, se încurajeazã învãtarea prin metode digitale interactive a matematicii si TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII. La nivel national, Fundatia Orange sustine educatia digitalã prin dezvoltarea platformei online Digitaliada si prin concursul de materiale digitale. Platforma Digitaliada este un hub online de continut educational, ce poate fi accesat si folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toatã tara. Proiectul Digitaliada se desfãsoarã cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.