|

Au început lucrările la blocurile ANL din Bariera Puiești în Bârlad! (FOTO)

NOI BLOCURI ANL… Recent, au început lucrările la obiectivul de investiții „Locuințe pentru tineri  destinate  închirierii”. Astfel, pe șoseaua Puiești, nr. 1, unde vor  fi ridicate trei imobile noi, cu 120 de unități locative, pe șase transoane, cu un regim de înălțime 4E, se lucrează zilele la construirea unui zid de sprijin.  Investiția în cele trei blocuri ANL are o valoare de 15.347.000 lei,  iar lucrările  sunt realizate pe o suprafață construită desfășurată de peste 9.500 metri pătrați.

Această lucrare are o valoare de 1,2 milioane lei, fără TVA. Imediat după finalizarea zidului de sprijin va începe lucrările executantul imobilelor propriu-zise, respectiv  asocierea  SC  Consproiect M SRL Botoșani – SC Colosseum  Print SRL Bihor – SC Nord  Proiect SA Botoșani, care a preluat  amplasamentul  încă din luna decembrie a anului trecut. Totodată, același  executant  a anunțat că se apropie și de finalizarea proiectării (care a durat circa 8 luni). Execuția efectivă a lucrărilor de construcție se va întinde pe 13 luni.

„După  aproape  un  an de blocaj  la nivel central, intrăm în linie dreaptă și cu acest obiectiv. A început deja construirea zidului de sprijin și pregătirea terenului pe care se vor ridica imobilele cu cele 120 de locuințe. Astfel a început efectiv organizarea de șantier. Este o veste foarte bună, în special  pentru  tinerii care nu au o locuință și care, sperăm  să  se poată  muta  într-o casă nouă  peste aproximativ doi ani”, a declarat primarul Dumitru Boroș.