|

Au încheiat anul cu o victorie (video)

HC Vaslui – Energia Târgu Jiu 27-22 (13-11)

MAI BUNI…HC Vaslui a încheiat sezonul de toamnã cu un succes. În ultima etapã programatã în acest an, echipa pregãtitã de Leonard Bibirig s-a impus sâmbãtã, pe teren propriu, cu scorul de 27-22 în fata celor de la Energia Târgu-Jiu.

HC Vaslui avea nevoie ca de aer de o victorie în meciul de sâmbãtã, contra Energiei din Târgu-Jiu. Dupã ce în ultimele trei etape au scos doar un punct, pe terenul Potaissei, bãietii lui Leonard Bibirig erau fortati sã batã pentru a nu pierde trena echipelor cu sanse de salvare. Acest obiectiv a fost înteles si de suporteri, care sâmbãtã s-au prezentat din nou în numãr foarte mare la Salã. Nu singuri, ci “însotiti” de zeci de jucãrii de plus care au fost donate, cu câteva minute înainte de fluierul de start, copiilor nevoiasi din comuna Muntenii de Jos. Startul partidei i-a gãsit pe gazde la timonã iar dupã primele 10 minute, scorul era 4-3 în favoarea noastrã. Dupã o primã reprizã echilibratã, Vasluiul a intrat în avantaj la vestiare, scor 13-11. A urmat o reprizã secundã mult mai disputatã, în care Târgu-Jiu a reusit în minutul 45 chiar sã preia conducerea, 13-14, însã “proaspãtul” convocat la echipa nationalã, Dragos Soare, împreunã cu Cãlin Hagiu au dejucat intentia adversarilor de a emite pretentii. Repus în joc, scor 18-16, Vasluiul tine de avantaj, ba mai mult, pânã la final îl mãreste la cinci goluri, adjudecându-si cele trei puncte “de aur”.Partida a fost una plinã de suspans, cei din Târgu Jiu tinându-se ca un ghimpe în spatele gazdelor. Ei au avut meritul de a lupta pânã la sfârsit, iar rezistenta lor a fãcut ca succesul sã fie cu atât mai frumos pentru Vaslui. Claudiu Stan, Alin Rosu, Cãlin Hagiu si Dragos Soare au fost cei mai buni marcatori, primul cu sapte reusite, restul cu câte cinci mingi bãgate în plasa apãratã de goalkeeper-ul oltean. Portarul Bogdan Pralea a fost omul meciului, el având parade exceptionale în momentele cele mai cruciale ale disputei. Dupã cinsprezece etape, HC Vaslui ocupã locul 11 în clasamentul Ligii Nationale, cu patru victorii, trei egaluri si sapte înfrângeri. Andrei Enache, vasluianul din echipa Târgu Jiului a declarat dupã meci cã atât Vasluiul cât si Târgu Jiu ar fi meritat mai mult. “ A câstigat echipa care a gresit mai putin, care s-a concentrat mai mult pe finalizare. Noi am avut sansa sã ne desprindem la douã goluri, din pãcate nu am reusit acest lucru, au fãcut-o în schimb cei de la Vaslui. Eu cred cã nici locul lor, nici al nostru nu este în partea a doua a clasamentului pentru cã ambele echipe practicã un joc bun. Îi felicit pe cei de aici pentru victorie.” a declarat Enache.

Leonard Bibirig: “ Echipa va arãta altfel în retur”

La final de an, antrenorul Vasluiului, Leonard Bibirig a fãcut o scurtã analizã atât a ultimului meci jucat în 2014 cât si a turului de campionat. “ Meciul cu Târgu-Jiu a fost unul greu prin prisma faptului cã musai ne trebuiau cele trei puncte, mai ales cã ne aflam în fata unei echipe care se confruntã cu aceleasi probleme ca si noi. Dupã câteva meciuri bune în care am pierdut, iatã cã a venit si victoria. O victorie care ne bucurã si care încununeazã un an bun. Si când spun asta mã refer la faptul cã anul acesta am si promovat, anul acesta am ajuns în semifinalele Cupei României, anul acesta am avut un început de tur bun, cu câteva probleme pe la jumãtatea campionatului, dar în a doua parte am încercat sã recuperãm si spun eu cã am reusit. Trebuie sã recunosc faptul cã în acest an Liga este o competetie a surprizelor, poate cel mai puternic campionat din ultimii 10 ani. Toate echipele au transferat jucãtori strãini iar acest lucru a adus un plus de valoare întrecerii. Dacã în sezoanele precedente se cunosteau dinainte învingãtoarele si învinsele, iatã cã în acest campionat avem parte de surprize în fiecare etapã. Urmeazã pauza competetionalã iar eu am convingerea cã echipa va arãta altfel în retur. Le urez suporterilor “Sãrbãtori fericite”, multã sãnãtate si le multumesc cã au fost alãturi de noi si la bine si la rãu.”