|

AU REFUZAT CADOUL

MODESTI… Asearã, pentru prima datã în acest sezon, jucãtorii si antrenorii echipei au iesit de pe teren într-un cor de fluierãturi si reprosuri din partea suporterilor. În conditiile în care ai doi jucãtori în plus aproximativ 50 de minute, “galben-verzii” nu au nicio scuzã pentru insuccesul de asearã. Ricardo Cadu le-a oferit cadoul, dar trupa lui Hizo n-a fost în stare sã profite de erorile clujenilor.

Asteptat cu înfrigurare, ambele echipe în pierdere de jucãtori valorosi, derby-ul de asearã nu a surâs decât CFR-ului, desi l-a cum au decurs lucrurile Vasluiul ar fi trebuit sã obtinã o victorie confortabilã. Cu doi jucãtori în plus ceva mai mult de o reprizã, “galben-verzii” nu au reusit sã obtinã toate cele trei puncte. La fel ca si în anii precedenti, Hizo a revenit la Vaslui într-o situatie nepotrivitã, în care el este cel care trebuie sã reconstruiascã echipa. Rãmas fãrã Marius Niculae, golgeterul echipei, antrenorul Vasluiul a mizat asearã pe Temwanjera, în special pentru spatiile pe care acesta le poate crea pentru jucãtorii veniti din linia a doua, dar si din lipsa unei altei solutii. “Dulãul” a rãmas consecvent si nu a schimbat sistemul de joc folosind acelasi 4-2-3-1 ca si în tur, dar si în majoritatea meciurilor amicale din aceastã iarnã. Compartimentul defensiv a fost asigurat de cei patru fundasi în fata cãrora au stat doi închizãtori agili, Caue si Costin. La mijloc, Antal, Stanciu si Sânmãrtean l-au sprijinit pe singurul vârf Mike Temwanjera. Aceasta a fost strategia “Dulãului”, care astepta atât de la Sânmãrtean, cât si de la Stanciu sã fie jucãtorii la constructie, jucãtorii care pot decide un meci, printr-o executie de exceptie. Vasluienii au început jocul în fortã, însã sutul lui Caue este blocat de apãrarea ardelenilor. Dupã sutul lui Sânmãrtean (17) din loviturã liberã si ocazia lui Antal, arbitrul Hategan acordã penalty la contactul dintre Weldon si Varela. Cadu trage slab si Cerniauskas respinge. Zece minute mai târziu, cãpitanul CFR-ului a avut o intrare criminalã la Milanov, jucãtor care a rãmas fãrã patru dinti fiind transportat imediat la spital. Rosu pentru Cadu, dar si pentru Diogo Valente care a primit cel de-al doilea galben dupã ce a iesit din teren fãrã acordul centralului. În repriza secundã s-a jucat la o singurã poartã, însã vasluienii nu au putut desface apãrarea clujenilor, care în repriza secundã au jucat în 4-4-0. Atunci când au reusit sã treacã de apãrarea Clujului, s-a opus portarul Felguieras ori au fost surprinsi în pozitie de ofsaid. Solutiile antrenorului nu au fost tocmai cele mai bune, cei intrati în teren nereusind sã aducã un plus echipei, N’Doye a încercat de patru ori poarta, dar tot de atâtea ori a trimis departe de poartã. Costin, Stanciu, Antal si Cordos au ratat cele mai importante ocazii ale reprizei secunde, însã clujenii pleacã de la Vaslui cu un punct nesperat dupã cele întâmplate în minutul 40. Chiar dacã la finalul partidei “Dulãul” s-a scuzat prin faptul cã nu are atacanti, în conditiile în care joci mai mult de o reprizã cu doi oameni în plus nu poti sã gãsesti nicio scuzã pentru faptul cã echipa ta nu a obtinut victoria.

Huliganul de servici

Cãpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu a fost eliminat dupã un fault dur la Milanov, în urma cãruia jucãtorul Vasluiului a pierdut patru dinti! Portughezul Cadu este recunoscut în Liga 1 ca fiind un jucãtor dur, bulgarul Milanov fiind o altã victimã pe lista lui Cadu. Celelalte victime ale lui Cadu sunt: Arthuro (Steaua), Miranda (Dinamo), Brandan (Steaua), Burdujan (FC Vaslui), Sânmãrtean (FC Vaslui), Viglianti (Otelul), Dina (U Craiova), Cesinha (Rapid), Herea (Rapid), Niculescu (“U” Cluj).