|

Aurora Popa se întoarce la sefia Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui

REVENIRE… Plecatã pe usa din dos a Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui, în luna septembrie 2016, ca urmare a unor nereguli depistate de Ministerul Sãnãtãtii, Aurora Popa se vrea din nou la sefia SAJ Vaslui. Dupã aproape un an si jumãtate, perioadã în care apele s-au mai linistit la Serviciu, aceasta si-a depus dosarul si a fost declaratã admisã de comisia de concurs, astfel cã pânã la reînscãunarea pe postul de manager va trebui sã mai treacã doar de un test grilã.

Primul concurs pentru functia de manager la serviciile judetene de ambulantã din tarã se organizeazã în zilele acestea, dupã ani de zile de interimate. Pânã marti, 16 ianuarie, termenul limitã de depunere a dosarelor, în judetul Vaslui, o singurã persoanã si-a manifestat interesul pentru sefia SAJ. Este vorba despre fostul manager, Aurora Popa. Dosarul acesteia a trecut, fãrã probleme, de comisia de concurs, asa cã tot ce trebuie sã mai facã fosta sefã a SAJ Vaslui pentru a reveni în scaunul pe care l-a ocupat mai bine de sase ani este sã ia un test grilã de verificare a cunostintelor de management, programat în data de 22 ianuarie. O simplã formalitate, spun unele voci din cadrul Serviciului de Ambulantã Judetean, care lasã sã se înteleagã cã Aurora Popa este sustinutã de persoane importante din cadrul Ministerului Sãnãtãtii.

Demisie cu cântec în 2016

În luna septembrie 2016, dupã sase ani de mandat, Aurora Popa surprindea pe toatã lumea anuntându-si demisia de la sefia SAJ Vaslui. Surse din sistemul sanitar sustineau, la acea vreme, cã renuntarea la functia de manager a venit ca urmare a unui control efectuat de Ministerul Sãnãtãtii. Era perioada când la conducerea ministerului respectiv de afla Vlad Voiculescu si când controalele se fãceau pe bune (a se vedea si neregulile descoperite la clinica din Cluj a doctorului Mihai Luncan). Conform unor surse, la Vaslui, proportiile jafului de la SAJ erau colosale, de ordinul sutelor de mii de lei. Se vorbea atunci despre furt de motorinã si combinatii cu service-urile auto, în urma cãrora SAJ era vãduvit de zeci de mii de lei pe reparatii fictive ale ambulantelor. În ianuarie 2017, la sefia Ministerului Sãnãtãtii a fost instalat psd-istul Florian Dorel Bodog, iar odatã cu el s-a instalat si codul tãcerii peste toate neregulile scoase la ivealã de predecesorul sãu. Conducerea corpului de control care a avut curajul sã se ia de gât cu mafia sistemului sanitar a fost destituitã, ceea ce a fãcut ca cei care au fost prinsi cãlcând pe bec, sã se întoarcã la conducere.