|

Autobuzele vasluiene, adevãrate capcane pentru cãlãtori

PROBLEME…Aproape cã nu trece zi în care mijloacele de transport în comun sã nu dea mari bãtãi de cap cãlãtorilor si angajatilor Transurb Vaslui. În ultimele zile tot mai multi vasluieni s-au plâns de faptul cã usile autobuzelor nu se mai deschid, iar atunci când se deschid refuzã sã se mai închidã. “Pe ruta Garã – Protectia Copilului circulã un autobuz ale cãrui usi sunt deschise nu de sofer, ci de taxatoare. La fiecare statie, femeia îsi pãrãseste postul pentru a apãsa un buton care deschide acea usã pe unde urcã pasagerii. Existã riscul ca cineva sã-i fure banii si documentele când e plecatã de la locul ei”, ne-a semnalat un vasluian. Conducerea Transurb Vaslui îsi cere scuze pentru aceste probleme si îsi asigurã cãlãtorii cã în cel mai scurt timp aceste defectiuni vor fi remediate.

Atunci când nu se stricã pe traseu, autobuzele de pe traseul Garã – Protectia Copilului refuzã sã primeascã pasageri. Si asta pentru cã sistemele de deschidere a usilor nu mai functioneazã. Cel putin nu din butonul din fatã, de la sofer. Mai nou, în mijloacele vasluiene de transport în comun, taxatoarele sunt cele care faciliteazã accesul cãlãtorilor în autobuze. Scenele ne-au fost povestite de un vasluian, care este abonat pe aceastã rutã. “Circulam pe ruta Garã – Protectia Copilului. În prima statia am vãzut-o pe taxatoare pãrãsindu-si locul si apãsând un buton de lângã usi. Acestea s-au deschis si au intrat cãlãtorii. La a doua statie a procedat la fel, si tot asa, pânã la spital, unde am coborât. Usile nu se mai deschideau de la butonul din fatã, butonul soferului. Sãraca femeie, în fiecare statie se ducea pânã la butonul de lângã usi, sã le deschidã. Circul de mult timp pe ruta asta, dar asa ceva n-am mai vãzut. Existã riscul ca cineva sã comitã un furt, în timp ce taxatoarea se ocupã de deschiderea usilor, cineva sã-i fure banii, biletele, documentele”, ne-a declarat un vasluian.

Pasagerii, trasi afarã din microbuz de soferi

Nu doar autobuzele au probleme cu deschiderea usilor, ci si microbuzele. O scenã comicã a avut loc zilele trecute, în statia de la Confectii. “Veneam dinspre spital. În statie la Confectii, soferul microbuzului a apãsat butonul de deschidere a usii. La început nu s-a deschis. Dupã ce a apãsat de mai multe ori, usa s-a deschis, dar doar pe jumãtate. În microbuz era un domn mai plinut, care voia sã coboare. N-a putut. S-a dat jos soferul si a început sã-l tragã de mânã pânã când pasagerul a reusit sã se dea jos. La plecare, altã problemã, usa nu se mai închidea. Am mers cu ea deschisã pânã în piata Traian”, ne-a spus un alt vasluian.

“Ne cerem scuze pentru defectiuni”

Conducerea Transurb Vaslui recunoaste cã unele autobuze si microbuze au probleme si îsi asigurã cãlãtorii cã acestea vor fi remediate în cel mai scurt timp. “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste defectiuni. Îi asigurãm pe cãlãtorii nostri cã în cel mai scurt timp acestea vor fi remediate”, ne-a declarat Mariana Plãcintã, directorul Transurb Vaslui.