|

Autorii actelor de vandalism din Bârlad, identificati! (FOTO)

PRINSI… Lucrãtorii Politiei Locale Bârlad au reusit sã îi identifice pe autorii actelor de vandalism petrecute pe strada Petru Rares, unde au fost rupti mai multi copaci ornamentali. Trei tineri de 17, 19 si 21 de ani au fost surprinsi în flagrant, când rupeau arbustii ornamentali, cumpãrati si plantati cu bani publici. Doi dintre ei au fost prinsi, al treilea urmând a fi si el identificat în cel mai scurt timp.

Demersurile politistilor locali au dus la întocmirea unei plângeri prealabile pe numele a trei tineri din Bârlad, din care un minor (17 ani) si doi majori (unul de 19 ani iar celãlalt de 21 de ani). Doi dintre ei au fost surprinsi, luni, 17 februarie, în jurul orei 22.30, chiar în timp ce rupeau sapte arbori ornamentali. Documentele întomite de politistii locali, împreunã cu o sesizare de identificare a celui de-al treilea autor, precum si o plângere pentru comiterea infractiunii de distrugere, au fost depuse ieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Totodatã, organelor de anchetã li s-a solicitat si demararea de cercetãri pentru identificarea autorilor unei fapte similare, petrecutã în seara zilei de 13 februarie, pe aceeasi stradã. Vandalii prinsi vor fi trimisi în judecatã pentru comiterea infractiunii de distrugere.

„Dupã cum am anuntat de acum câteva zile, asemenea atitudini nu vor mai fi tolerate deloc. Acesti indivizi îsi bat joc de toti oamenii onesti ai acestui oras, prin faptele lor. Vreau sã fiu cât se poate de clar: oricine va mai atenta la bunurile publice va fi identificat, mai devreme sau mai târziu! Pe lângã faptul cã dispunem de camere de supraveghere din ce în ce mai multe si în tot mai multe zone, am constatat o revoltã din partea localnicilor care, scandalizati de asemenea atitudini anticivice, se oferã sã ne ajute, ori de câte ori se petrec asemenea lucruri”, a declarat primarul Dumitru Boros.