|

Avântul Zãpodeni, traditie si continuitate

Liga 5

PASIUNE… Avântul Zãpodeni este unul dintre cluburile cu traditie din fotbalul vasluian. Istoria începutã în 1978 a fost una care a adus si rezultate remarcabile, Zãpodeniul reusind sã câstige campionatul judetean de fotbal, dar si Cupei României – faza judeteanã.

Încã de la înfiintare, Avântul Zãpodeni si-a desfãsurat meciurile de acasã pe terenul situat la intrarea în sat, iar acum jucãtorii beneficiazã de conditii excelente: suprafatã de joc foarte bunã, vestiare, gard împrejmuitor. Vã întrebati cum a reusit o echipã de judet sã evolueze 40 de ani, fãrã înrerupere? Mai întâi, în perioada comunismului, Partidul Comunist a sprijinit sportul permanent, si aproape cã nu era localitate care sã nu aibã o echipã de fotbal. Din 1990, primãria comunei Zãpodeni a fost condusã de Constantin Gavril, cel care a sprijinit neconditionat fotbalul din comunã. Usor, usor, au apãrut oameni de initiativã, care prin implicarea lor au dus traditia mai departe. În acest moment, Avântul Zãpodeni este sprijinitã financiar de primãria Zãpodeni, condusã de primarul Ionel Chiratcu. Lotul echipei din Zãpodeni este format aproape în totalitate din jucãtori tineri, nãscuti în comunã.

Dragos Grigore a îmbrãcat tricoul Zãpodeniului

Putini stiu cã printre cei care au îmbrãcat tricoul echipei din Zãpodeni se numãrã si Dragos Grigore (Ludogoret Razgrad), jucãtor care avea sã poarte banderola de cãpitan a echipei nationale de fotbal. Dragos Grigore a jucat pentru Avântul Zãpodeni în 2002, dupã ce a terminat junioratul la LPS Vaslui. În urma transferului la Toulouse, clubul din Zãpodeni avea sã primeascã si o sumã de bani, compensatie pentru formarea tinerilor jucãtori.

Avântul, la 3 puncte de play-off

Avântul Zãpodeni se identificã cu campionatul judetean de fotbal. Echipa evolueazã în “judeteanã” de mai bine de 40 de ani, perioadã în care a reusit sã câstige titlul, dar si Cupa României – faza judeteanã. În acest moment, Zãpodeniul se aflã pe locul patru în Seria de Vest a Ligii 5, cu 10 puncte, la trei puncte de locul trei, ultimul care asigurã calificarea în play-off. Dupã opt etape, fotbalistii primarului Chiratcu au înregistrat trei victorii, un rezultat de egalitate si trei înfrângeri. În prima etapã din primãvarã, Avântul va juca, în deplasare, pe terenul Vointei Stefan cel Mare.

Încrezãtori în sansa lor

Pentru Avântul Zãpodeni urmeazã un retur de foc, în care vor încerca sã urce pe primele trei locuri ale clasamentului, cele care asigurã calificarea în play-off-ul Ligii 5. În aceastã iarnã, Zãpodeniul a reusit sã-l înregimenteze pe Marius Nãstasã, fost jucãtor la Vulturul Bãlteni si Racova Puscasi. Iatã lotul de jucãtori pentru cea de-a doua parte a sezonului 2018-2019: Cosmin Nicusor Mumuruz, Daniel Grasu (portari), Cristian Ionut Franciug, Alin Andrei Mumuruz, Rãzvan Solomon, Silviu Anicãi, Andrei Ciofu, Daniel Solomon (fundasi), Marius Alexandru Mumuruz, Andrei Tuchendrea, Lucian Andrei Panainte (cãpitan), Cristian Diaconu, Cristian Franciug, Cristian Miron, Stefan Sandu, Gabriel Vlad Ciobotaru, Narcis Buhus (mijlocasi), Marius Nãstasã, Bogdan Pascu, Teodor Robert Baron, Alexandru Mihai Baron (atacanti). Antrenor: Lucian Andrei Panainte. Presedinte: Ionel Chiratcu.