|

Aviz amatorilor: s-a lansat proiectul prin care se doneazã 1000 de calculatoare

OCAZIE… Veste bunã pentru scolile, grãdinitele si liceele din judetul Vaslui. Asociatia Ateliere Fãrã Frontiere a lansat ieri proiectul ”EduClick – Dãm Click pe România 2019”, prin care va dota cu 1.000 de calculatoare unitãtile de învãtãmânt din România, datoritã unei noi editii a programului în care Kaufland România este partener principal. Unitãtile de învãtãmânt, organizatiile non-profit si institutiile publice sociale care au nevoie de calculatoare îsi pot înscrie în concurs proiectele de educatie, formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare pe www.educlick.ro. Beneficiarii echipamentelor IT, care vor fi anuntati pe data de 14 iunie 2019,  vor fi selectati pe baza proiectelor primite pânã pe 9 iunie 2019 prin intermediul formularului online. Acestea ar trebui sã vorbeascã despre destinatia calculatoarelor si nevoile celor care le vor folosi.

Toate cele 1.000 de calculatoare donate în acest proiect fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fãrã Frontiere le colecteazã de la companii în 2019 si care sunt reconditionate de persoanele vulnerabile care lucreazã într-unul dintre atelierele de insertie socio-profesionalã ale asociatiei. Ponderea numãrului de calculatoare disponibile în scolile din România fatã de numãrul de elevi are cel mai slab raport din Uniunea Europeanã, situatia fiind îngrijorãtoare în special în mediul rural. Din acest motiv, Kaufland a decis sã sustinã pentru al doilea an consecutiv progamul EduClick - Dãm Click pe România.  „Continuãm sã ne implicãm în proiectul EduClick - Dãm Click pe România pentru cã vizeazã un tip de educatie digitalã care promoveazã pe lângã solidaritate si implicare socialã si respect fatã de mediu. Împreunã cu Ateliere Fãrã Frontiere oferim o sansã la educatie copiilor din mediul rural din România, dar si mijloacele prin care sã se pregãteascã pentru un viitor mai bun”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

“Viitorul României meritã mai mult decât un calculator la fiecare 20 de elevi”

Datoritã parteneriatelor cu companii responsabile, interesate de protejarea mediului si dezvoltarea României, Asociatia Ateliere Fãrã Frontiere a reusit sã doneze în fiecare an sute sau chiar mii de calculatoare revalorificate pentru a sprijini proiecte de educatie, integrare socialã si formare profesionalã. ”Viitorul României meritã mai mult decât un calculator la fiecare 20 de elevi din mediul rural sau unul la 12 elevi ca medie nationalã. Prin natura activitãtilor derulate în atelierul nostru de insertie si acompaniere socio-profesionalã reconect, unde 18 salariati provenind din medii defavorizate lucreazã la colectarea de echipamente IT uzate de la companii, revalorificarea sau reciclarea acestora, Ateliere Fãrã Frontiere este una dintre putinele organizatii neguvernamentale din România care chiar pot influenta aceste triste date statistice. Munca acestor oameni, sprijinitã de astfel de parteneriate, are un impact major în educatia si dezvoltarea competentelor digitale ale elevilor din mediile dezavantajate”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director General Ateliere Fãrã Frontiere.

“Încurajãm cât mai multe organizatii sã se alãture acestei initiative de educatie digitalã”

“EduClick – Dãm Click” pe România 2019 este realizat si anul acesta cu sprijinul Up România si al Fundatiei Up. ”Initiativa, efortul si implicarea Asociatiei Ateliere Fãrã Frontiere pentru a promova accesul la educatie si informare pe întreg teritoriul României sunt extraordinare. Up România si Fundatia Up s-au asociat în sustinerea programului EduClick – Dãm Click pe România în decembrie 2017 si am vãzut rezultatele deosebite de pânã acum: copii emotionati desfãcând cutiile cu PC-uri, tineri entuziasti povestind despre proiectele pe care le vor realiza cu ajutorul calculatorului, educatori, învãtãtori, profesori optimisti cã vor putea sustine mai creativ si eficient educatia celor pe care îi instruiesc. De aceea încurajãm cât mai multe organizatii sã se alãture acestei initiative de educatie digitalã pentru România” a declarat Elena Pap, Director General al Up România. ”Dãm Click pe România” este la cea de-a treia editie si face parte din platforma de donatii de calculatoare pentru educatie EduClick, care pânã în acest moment a contribuit cu peste 14.000 de calculatoare la modernizarea procesului educational din peste 3.000 de unitãti de învãtãmânt, asociatii si fundatii, organizatii sociale si culturale din România.