|

Avocatul “Sãtãnel” îsi ia din nou la palme fosta sotie

SCANDAL…Pe lângã dosarele penale aflate pe rolul Curtii de Apel Iasi în care este judecat pentru fapte penale ce l-ar putea trimite multi ani în închisoare, asupra fostului avocat Neculai Horobet mai atârnã acum noi acuzatii. Fosta sotie, Ana Maria, îl acuzã pe acesta cã nu a plãtit niciodatã pensia alimentarã copilului, si de faptul cã, în momentul în care a dorit sã discute cu el pentru a gãsi împreunã o solutie, acesta a pãlmuit-o si a scuipat-o. Mai mult, femeia spune cã a fost si amenintatã de cãtre fostul sot. Nu este singurul scandal pe care fostul avocat îl provoacã cu fosta sa sotie. Anul trecut, Horobet a venit la poarta casei în care locuieste aceasta, înarmat cu câteva bucãti de pavele pe care le-a aruncat pe masina fostei sotii. Degeaba a sunat femeia dupã ajutor la 112. “Mi-au spus cã, dacã a plecat, nu mai are rost sã mai vinã si sã vin eu a doua zi sã depun plângere. Am patru astfel de plângeri depuse pânã acum, si nimeni nu ia nicio mãsurã, chiar dacã m-a amenintat cu moartea de câteva ori si pe mine si pe copil”, povestea, la acea vreme, Ana Maria. Cunoscut vasluienilor si dupã porecla “Sãtãnel”, avocatul Horobet este acelasi care, în 2014 a fost retinut de procurorii DIICOT si acuzat de apartenentã la un grup infractional organizat. De asemenea, Horobet mai este inculpat într-un dosar alãturi de familia Stãnescu si condamnat deja într-altul la închisoare cu suspendare, dupã ce a reusit sã însele doi vasluieni cãrora le-a promis cã le rezolvã problemele cu permisele de conducere.

Chiar dacã a fost, pânã nu demult, avocat în Baroul Vaslui, Neculai Horobet se poate lãuda cu o carierã infractionalã demnã de invidiat. Condamnat deja, pentru înselãciune, la închisoare cu suspendare, Horobet mai are pe numele sãu, alte dosare penale, pe masa judecãtorilor Curtii de Apel Iasi. Pe lângã acestea, fostul avocat are acum alte necazuri pe capul lui dupã ce, într-un acces de furie, si-a bãtut fosta sotie pentru cã aceasta a avut curaj sã-l întrebe când si dacã va plãti vreodatã pensia alimentarã pentru copilul celor doi, în vârstã de 4 ani. Femeia a depus, din nou, încã o plângere împotriva lui Horobet si sperã ca mãcar în cel de-al nouãlea ceas, sã i se facã dreptate. “Mã numesc Horobet Ana Maria, fosta sotie a fostului avocat Horobet Neculai. Încã din anul 2016, de când s-a pronuntat divortul, nu mai am liniste nici eu, si nici copilul meu. Am depus plângeri la politie pe numele fostului sot Horobet Neculai în 2017, cam 6 la numãr, pentru bãtãi, amenintãri si distrugere a masinii mele, proprietate personalã. Pe data de 22 ianuarie 2019, am vorbit telefonic cu fostul sot despre copil, si anume despre pensia alimentarã pe care nu a plãtit-o de la divort pânã acum. Instanta a dispus ca minorul sã locuiascã cu mine, iar tatãl sã plãteascã pensia alimentarã lunar, echivalentul a 1/4 din salariul minim pe economie, pânã la împlinirea vârstei de 18 ani. Fostul sot a fost judecat pentru înselaciune, si a primit 3 ani de închisoare cu suspensare, 120 de zile de muncã în folosul comunitãtii si 4 ani termen de încercare. De aceea am decis cã este cel mai bine sã ne întelegem pentru copil si sã ne întâlnim fatã în fatã. Am crezut cã nu o sã îmi mai facã rãu, dar m-am înselat. Seara, pe la orele 19:00, ne-am întâlnit si am discutat despre copilul nostru. Fostul sot a devenit recalcitrant si a început sã îmi spunã cã mi-a fãcut dosar la Protectia Copilului, cã o sã mi-l ia si o sã îl ducã undeva unde nu am sã stiu de el si cã nu îmi dã nici un ban pentru pensia alimentarã. Atunci i-am spus ca i-am fãcut plângere în anul 2017 la Parchet pentru neplata pensiei alimentare, unde am atasat si extrasele bancare de unde reiese cã nu a fãcut nici o platã pentru pensia alimentarã. Acesta s-a enervat când a auzit, si a început sã îmi reproseze cã nu îl intereseazã de copil, m-a lovit cu dosul palmei peste fatã si m-a scuipat.  Am fugit direct la politie unde am fãcut si plângere. Sãptãmãna trecutã am fost sunatã de la politie si mi s-a spus cã o parte din plângerile mele s-au intors înapoi de la Parchetul Iasi la Politie, deoarece fostul sot nu mai este avocat si cã îl va judeca Vasluiul. Sper sã se facã dreptate si sã plãteascã pentru tot rãul fãcut mie si copilului nostru”, spune fosta sotie a lui Horobet.

Avocatul a distrus masina fostei sotii

Dat afarã din Barou, fostul avocat Neculai Horobet, cunoscut si ca “Sãtãnel”, si-a pus în gând sã-i facã viata un calvar fostei sotii. De când a fost pãrãsit de Ana Maria, acesta nu mai conteneste cu scandalurile si amenintãrile cu moartea. Grav este cã face aceleasi amenintãri si la adresa copilului pe care cei doi îl au împreunã, un pusti care are acum aproximativ 4 ani. “Mi-a bãtut copilul, mi-a distrus masina si ne-a amenintat pe amândoi cã ne omoarã chiar dacã se va duce la puscãrie”, povestea, anul trecut, fosta sotie a avocatului. De asemena, femeia a declarat cã a depus, pânã acum, patru plângeri la Politie în care a reclamat cã a fost bãtutã, amenintatã si ea si copilul sau cã fostul sot i-a distrus masina dar, pânã acum, nimeni nu a luat nici o mãsurã. “Nu mai stiu cui sã mã adresez. Mi-a distrus masina de douã ori. Prima datã a început sã mã batã în masinã. Am coborât si am intrat în curtea unei prietene de familie, o femeie de aproximativ 60 de ani. Supãrat, a lãsat frâna de mânã si masina a pornit la vale. Am avut noroc cã s-a oprit într-un stâlp si nu a rãnit pe nimeni. Mi-a bãtut copilul încã de când acesta avea patru luni. Odatã l-a si muscat de spate. Copilul meu are obiceiul sã muste, din pãcate. Si musca pãtura. S-a enervat si l-a muscat si el de spate. Poate credea cã asa îl va dezvãta de acest obicei. Eu cred cã de altceva are nevoie. Tot timpul mã amenintã, de-am ajuns la disperare. Mi-e fricã sã ies în oras sã-mi rezolv treburile”, mai spune fosta sotie a lui Horobet.

“Sãtãnel”, mai mult infractor decât avocat

Fostul avocat Neculai Horobet a intrat, pentru prima datã în atentia autoritãtilor, în 2013, dupã ce a fost prins beat la volan si a fãcut un scandal de pominã. Anul urmãtor, acelasi avocat avea sã fie retinut de procurorii DIICOT dupã ce a fost acuzat de apartenentã la un grup infractional organizat. “Sãtãnel”, a fost ridicat de mascati chiar din fata casei, la revenirea de la Iasi, unde acordase asistentã juridicã unui constãntean, arestat cu o searã înainte într-o benzinãrie de la marginea municipiului Vaslui. Din câte se pare, Horobet fusese sunat de sotia constãnteanului Ovidiu Ranzburg, avocatului fiindu-i solicitate sfaturi cu privire la modalitatea prin care din dosar sã disparã numele sotului, acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiei si aderare la un grup infractional organizat. Si nu sunt singurele gogomãnii ale avocatului Horobet. Acesta a mai fost acuzat cã a aruncat cu petarde în curtea unei unitãti scolare si a argesat fizic un paznic. Anul trecut, acelasi avocat a primit deja o condamnare cu suspendare si muncã în folosul comunitãtii dupã ce a fost acuzat de înselãciune.