|

Bacăul se îmbracă astăzi în albastru, de Ziua Mondială a Diabetului

Astăzi, 14 noiembrie, de la ora 17.00, fațada Palatului Administrativ din Bacău va fi colorată în albastru – culoarea simbol a luptei împotriva diabetului.

Inițiativa aparține LIONS Club Moldova Bacău și va marca astfel Ziua Mondială a Diabetului propusă de Federația Internațională de Diabet cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății pentru a fi celebrată în fiecare 14 noiembrie. În Piața Tricolorului, tot azi, dar de la ora 10.00, vor fi lansate 100 de baloane albastre, acțiune organizată tot de LIONS Club Moldova, la care vor participa copii mobilizați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

LIONS Club Moldova marchează în fiecare an Ziua Mondială a Diabetului și de 26 de ani organizează, în Bacău, anual, și prima Tabără pentru copiii insulino-dependenți din România. Deviza mișcării lioniste este „We Serve” (Noi servim), iar acțiunile ei sunt dedicate comunităților în care activează cluburile LIONS. …https://www.desteptarea.ro/bacaul-se-imbraca-astazi-in-albastru-de-ziua-mondiala-a-diabetului/