|

Bandă de 10 români, arestată în Franţa. Piraţii şoselelor i-au îngrozit pe şoferi, atacau camioanele în mers

O reţea infracţională alcătuită din români, care timp de mai multe luni a fost spaima şoselelor în Franţa, a fost arestată recent, în Hexagon.

Hoţii jefuiau camioanele chiar în timp ce acestea se deplasau pe autostradă şi se presupune că hoţii români au comis zeci de astfel de furturi. Prejudiciul estimat este de peste 3,5 milioane de euro. Zece persoane au fost arestate de poliţie, scrie presa franceză.

Adevăraţi pirați ai şoselelor, capabili să repereze un camion care li se pare interesant chiar de la ieșirea acestuia din depozit şi să-l urmărească şi jefuiască pe parcursul mai multor kilometri. Acrobați care zboară, capabili să urce pe capota unei mașini care merge cu viteza maximă, de unde se urcă apoi în camioane. Tâlharii sparg ușa din spate şi se strecura în remorcă, apoi aruncă din interior zeci de pachete cu mărfuri, care sunt recuperate apoi de complici. Abia după sute de kilometri, uneori chiar la destinaţie, șoferul camionului descoperă absența încărcăturii sale, dar foţii sunt deja departe“, scrie “Le Parisen”.

Originari din România, cei zece hoţi arestaţi sunt suspectați că au comis peste 20 de spargeri de camioane în toată Franța. Ținte încărcate cu produse cosmetice, tutun sau echipamente informatice. Prada ultimului lor jaf a fost de 420.000 de euro, tâlharii fiind prinşi în flagrant între Somme şi Tours. Cei zece hoţi români acţionau cu cinci maşini, care au fost, de asemenea, confiscate. …https://www.romaniatv.net/banda-de-10-romani-arestata-in-franta-piratii-soselelor-i-au-ingrozit-pe-soferi-atacau-camioanele_497890.html