|

Bani pentru strãzi la Husi!

Guvernul a dat bani pentru repararea strãzilor, podurilor si podetelor, cauzate de inundatiile din luna mai de la Husi, însã nu si pentru necãjitii cãrora le-au fost avariate sau chiar distruse casele. Reprezentantii Prefecturii au anuntat cã s-au alocat în jur de 12,8 miliarde de lei vechi pentru pagubele de pe domeniul public, ca urmare a demersurilor de la nivelul Primãriei Husi. Senatorul PNL, Nelu Tãtaru, a reiterat deja cãtre Ministerul Dezvoltãrii, solicitarea ca ajutorul financiar sã îi aibã în vedere si pe oamenii rãmasi fãrã acoperis deasupra capului, din cauza puhoaielor.

Reprezentantul Prefecturii, Mircea Gologan, subprefect de Vaslui, a fost cel care a dat vestea husenilor, despre alocarea financiarã a acestor bani, destinati refacerii strãzilor, podurilor si podetelor distruse de inundatiile din mai. “Ca urmare a demersurilor fãcute de primarul Ioan Ciupilan, s-au repartizat aceste fonduri”, a precizat subprefectul Mircea Gologan. Cu acesti bani se vor repara podul de pe strada “Gh. Balan” (paguba fiind estimatã la 33.000 lei); douã podete, cel de la “Florãrie” (pagube estimate la 5000 lei) si de pe str. Cãpitan Carp, a cãrui pagubã a fost estimatã la aceeasi valoare. De asemenea, au nevoie de reparatii si strãzile Cãlãrasi (2570 mp de asfalt), 1134 mp de suprafatã asfaltatã de pe str. Drum Donea, precum si strãzile: N. N. Cisman (1364 mp asfalt), Schit (2359 mp asfalt), Cãpt. Carp (578 mp asfalt si 1300 mp bolovani de râu), Gheorghe Balan (862 mp asfalt si 450 mp piatrã), Drum Cotoi (329 mp asfalt si 450 mp, piatrã), Corni (500 mp, asfalt), Viilor (340 mp, asfalt), dar si Dobrina, a cãrei valoare de refacere a fost estimatã la 40.000.

“Au fost cel putin trei familii grav afectate, nici de ele nu trebuie sã uitãm”!

Senatorul Nelu Tãtaru a fãcut si el demersuri pentru alocarea de fonduri în cazul inundatiilor, punând accentul pe sinistratii rãmasi fãrã case. “Eu spun cã e foarte bine cã s-au dat acesti bani. Eforturile pentru a-i obtine au fost conjugate, e important de spus. Eu însã deja le-am reamintit membrilor Guvernului, printr-o nouã luare de pozitie, cã sunt la fel de importanti si cei câtiva necãjiti cãrora apa le-a luat casa. Au fost cel putin trei familii grav afectate, nici de ele nu trebuie sã uitãm. Una dintre ele chiar a rãmas fãrã nimic, doar cu hainele de pe ei. Sunt patru persoane, cu doi copii minori în îngrijire. Din raportul comisiei care s-a ocupat cu inventarierea pagubelor, stiu cã este vorba despre 124.400 lei. Mãcar o parte din acesti bani dacã s-ar da, ar fi un semn cã ne pasã. Voi insista în acest sens”, a spus senatorul Nelu Tãtaru.