|

Bãrbat cu handicap din Râsesti, rãpit de sub ochii familiei! | VIDEO

SUSPICIUNI…. Caz incredibil, petrecut la Râsesti, comuna Drânceni! Un bãrbat în vârstã de 42, Florin Mistreanu, diagnosticat cu un grad de handicap, a dispãrut de la domiciliu, în conditii extrem de ciudate. O femeie din sat, patroanã de magazin, a venit cu o masinã de culoare albã, împreunã cu doi bãrbati, cerându-le pãrintilor sã îsi lase fiul “la un consult medical”. Pãrintii lui Florin, oameni simpli, spun cã au acceptat rugãmintea patroanei, astfel cã i-au dat si cartea de identitate a bãiatului. Din acel moment, de Florin nu mai stie nimeni. Pãrintii l-au cãutat chiar din acea searã si au plâns pe la poarta patroanei, rugând-o sã le spunã unde a dispãrut Florin, dar nu au primit niciun rãspuns. Vecinii familiei Mistreanu sustin cã masina în cauzã a mai fost vãzutã prin sat, în cãutare de persoane nevoiase, care sã fie luate ca slugi la animale, prin judetul Dâmbovita. Între timp, Politia a fost sesizatã, iar Florin Mistreanu a fost dat în urmãrire nationalã. “Este un caz deosebit de grav. Miroase a trafic de persoane, dacã se adevereste asa ceva. Politia sã îsi facã datoria. Noi nu vrem sã ne gândim cã Florin se aflã printr-un nou “Berevoiesti”, de prin România”, a spus Gelu Pecheanu, administratorul public al comunei Drânceni.

O familie din Râsesti îsi cautã disperatã fiul, dupã ce, miercuri seara, acesta a fost luat de la domiciliu, suit într-o masinã si, de atunci, nimeni nu mai stie nimic despre el. Familia povesteste cã bãrbatul are un anumit grad de handicap si este sub tratament. El nu este capabil sã se împotriveascã sau sã cearã ajutor, de aceea familia a pornit în cãutarea sa, chiar din seara respectivã. Fiind oameni simpli, ei spun cã nu prea i-a luat nimeni în seamã, astfel cã au ajuns sã plângã pe lângã poarta femeii care l-a luat pe Florin Mistreanu de acasã.

“O femeie din sat a venit cu strãinii la poartã, l-au luat si dus a fost”

“Doamna aceasta de la noi din sat, Valerica se numeste, a venit seara la noi acasã, pe la ora 7 si jumãtate, cu o masinã albã, cu numere rosii, în care se aflau si doi bãrbati. Doamna Valerica s-a dat jos, i-a cerut lui Florin sã îsi ia un tricou pe el, iar mamei i-a cerut buletinul lui, cã îl duce la doctor. Mama i-a dat fratelui mai mic buletinul, ca sã i-l ducã. Au închis masina si au plecat. Am auzit cã s-au dus mai întâi la doamna acasã, acolo i-au mai dat niste haine lui Florin si apoi oamenii aceia l-au luat în masinã si dus a fost”, spune sora lui Florin. Ea e mai îndrãzneatã, însã, în momentul în care l-au luat pe fratele ei de acasã, era plecatã la muncã, cu ziua, la prãsit. “Mama si tata sunt oamenii simpli si au putut fi usor pãcãliti. Voiau sã mã ia si pe mine, mi-a spus mama, dar eu eram la treabã”, a spus sora lui Florin.

Politia a anuntat cã Florin Mistreanu a fost dat în urmãrire generalã!

Vineri dimineatã, familia lui Florin încã nu stia cui sã se adreseze, ca sã o ajute sã dea de urma bãiatului. “Nu ne ia nimeni în seamã”, plângea mama. Autoritãtile locale au ajutat-o sã sesizeze Politia. “În acest caz s-a deschis un dosar de disparitie, însã, pe parcurs, în functie de cercetãri, se vor avea în vedere toate elementele. La acest moment, bãrbatul dispãrut de la domiciliu a fost dat în urmãrire nationalã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui.

Gelu Pecheanu: “Teamã mi-e cã Florin a fost dus cu de-a sila într-un alt “Berevoiesti” din România”

“Este un caz grav. Asa se întâmplã când e caz de trafic de persoane. Politia sã îsi facã datoria. Noi nu vrem sã ne gândim cã Florin se aflã printr-un nou “Berevoiesti”, de prin România. Vã dati seama, el e bolnav. Se mai ducea pe la cineva sã aibã grijã de animale, dar era în permanentã lângã mama, lângã tata, îi aveau grija. El are de luat tratament. Doamne fereste, nici nu vreau sã mã gândesc pe unde o fi. Noi trebuie sã luãm mãsuri, cãci mai avem persoane în comunã, care nu au pregãtire si care riscã sã fie pãcãlite. Nu e de joacã”, a spus Gelu Pecheanu, administratorul public al comunei Drânceni.

Martor: “Am vorbit cu ei, aveau nevoie de persoane mai slabe mintal, pe care sã le punã la muncã”

Un vecin din localitatea Râsesti, care sustine cã a vãzut toatã scena, a precizat: “Eu stiu masina respectivã, pentru cã acum vreo douã sãptãmâni a mai umblat pe aici. Am vorbit cu ei si mi-au spus cã sunt în cãutare de persoane, care sã munceascã la animale, undeva în Dâmbovita. Aveau nevoie de persoane mai slabe mintal, fãrã pregãtire, chiar cu handicap, pe care sã le punã la muncã. Le-am spus sã plece de la noi din sat, cã nu mai este nimeni prost, ca sã fie dus în robie. Apoi am vãzut-o pe mama lui Florin plângând si mi-a spus cã strãinii au venit cu patroana de la magazin si i-au luat bãiatul”, a povestit vecinul.

Replica patroanei acuzate: “Da, l-am luat pe Florin, dar a dispãrut de lângã mine. Nu stiu unde e”

Femeia din Râsesti, acuzatã de familie, cã ar fi intermediat “disparitia” lui Florin Mistreanu, a negat acuzatiile. Contactatã, aceasta a recunoscut cã l-a luat de acasã pe Florin, dar sustine cã a dispãrut de lângã ea. “Da, l-am luat pe Florin atunci seara, dar el, deodatã, a dispãrut de lângã mine. Nu stiu unde este. Nici nu am dormit astã-noapte din cauza asta”, a declarat Valerica Roman. Politia face verificãri în acest dosar.