|

Bărbat din Plotonești, 8 luni de închisoare pentru că își bătea nevasta

CAZ… Bărbații care își bat nevestele trebuie să ia aminte: instanța Judecătoriei Huși tocmai l-a condamnat în aceste zile pe un bărbat de 36 de ani, din Plotonești, comuna Dimitrie Cantemir, la 8 luni de închisoare în regim de detenție, pentru cât a chinuit-o pe soția sa, mamă a trei copii. Bărbatul a mai fost în atenția opiniei publice, în urmă cu ceva vreme, când s-a aruncat într-o fântână și numai norocul orb a făcut ca acesta să scape teafăr.

Violența în familie nu mai este tolerată, așa că, recent, unul dintre bărbații reclamați pentru bătăile pe care i le-a dat de-a lungul anilor soției sale, a ajuns în spatele gratiilor. Instanța l-a condamnat la 8 luni de închisoare cu executare pe Constantin Bordeianu din comuna Dimitrie Cantemir, satul Plotonești, interzicându-i inclusiv ca, vreme de un an, să se mai apropie, la mai puțin de 100 de metri, de soția lui. Sătulă de loviturile pe care le încasa de la soț, dar și de fugit pe drumuri, din calea agresorului, femeia s-a adresat oamenilor legii și bine a făcut! A obținut, inițial, un ordin de protecție, apoi a venit și sentința prin care soțul bătăuș va sta după gratii, timp de 8 luni de zile. Are însă posibilitatea de a formula “Apel”, în 10 zile de la comunicare.

“Dacă i-a dat instanța închisoare pentru că își bătea mereu nevasta, foarte bine”

“Cunoaștem cazul și persoana de la Asistență Socială a monitorizat îndeaproape această familie. El a fost văcar, dar de o vreme, nu s-a mai dus cu vacile, ci a mers cu ziua. Bea mult și făcea scandal acasă. Ea e mai mică de vârstă decât el. Este, de loc, din Crețești, parcă. Au trei copii destul de mici, la grădiniță sau, cel mult, la școala primară. Indurau cu toții multă suferință cu el, căci consuma băutură, pe unde muncea cu ziua. Da, e adevărat că s-a aruncat într-o fântână. S-a întâmplat mai demult. Nu știm de ce, dar a scăpat cu viață, a avut noroc. Dacă acum i-a dat instanța închisoare pentru că își bătea mereu nevasta, foarte bine. Poate cu ocazia asta văd toți cei care își bat soțiile și iau aminte! Nu te mai îmapci cu nevasta, atunci te lași, dar nu te bați. Trebuie pedepse aspre la toți bătăușii, ca să înțeleagă că nu se mai poate așa”, au spus reprezentanții Primăriei Dimitrie Cantemir.