|

BĂRBAT GĂSIT ÎN ŞOC HIPOTERMIC, ÎNTR-UN CANAL AL NOVA APASERV

Un botoşănean în vârstă de 40 de ani a fost găsit ieri după amiază într-un cămin de vizitare al Nova Apaserv. Ofiţerul de serviciu al Poliţiei Locale a fost anunţat că pe strada Primăverii 3 se află o persoană într-un cămin de vizitare rețea apă. Sesizarea a fost direcționată către patrula de polițiști locali, care se afla cea mai aproape de adresa menționată și care s-a deplasat la fața locului. Ajunși la adresa indicată, polițiștii locali au ridicat capacul căminului de vizitare și au constatat că sesizarea se confirmă. Cel mai probabil, bărbatul a intrat acolo pentru a se adăposti de ploaie. Văzând că botoşăneanul răspundea cu greutate la întrebări, polițiștii locali au considerat că are nevoie de ajutor medical, motiv pentru care au solicitat sprijinul UPU Botoșani, prin apelul de urgență 112.

La fața locului a ajuns în scurt timp o ambulanță, iar în urma verificării semnelor vitale, personalul medical a stabilit că bărbatul se afla în șoc hipotermic. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Mavromati.

Potrivit celor precizate de Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale Botoşani, în municipiu au fost identificate 52 de persoane fără adăpost. Poliţia Locală a transmis informaţii despre persoanele fără adăpost la Spitalul Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.  „Vremea începe să-şi ia tributul. Din păcate, în fiecare an, în această perioadă am avut decese în rândul persoanelor fără adăpost”, a mai spus Ioan Onuţu.

În fiecare sezon rece, municipalitatea botoşăneană deschide un adăpost de urgenţă în localul Şcolii 3. Anul trecut, acest adăpost a fost deschis pe 1 noiembrie. …https://www.monitorulbt.ro/local/2019/10/07/barbat-gasit-in-soc-hipotermic-intr-un-canal-al-nova-apaserv/