|

BÂRLAD: S-a predat amplasamentul pentru Blocul ANL din Bariera Puiesti!

ÎN LINIE DREAPTÃ Veste extraordinarã pentru bârlãdenii care asteaptã o locuintã ANL! S-a predat cãtre ANL si constructor, amplasamentul pentru obiectivul de investitii „Locuinte pentru tineri destinate închirierii, în Bârlad, judetul Vaslui, strada Puiesti nr.1”, având nivelele Sp+P+4E. Astfel, constructorul care a câstigat licitatia pentru ridicarea celor 120 de locuinte ANL (60 de garsoniere si 60 de apartamente cu douã camere), are acum la dispozitie opt luni pentru proiectarea blocurilor si 13 luni pentru executie. Cu alte cuvinte în 2021, proiectul va fi predat la cheie!

La sfârsitul lunii martie anul trecut, constructorul SC ConsProiect M SRL Botosani, care a câstigat licitatia pentru ridicarea celor 120 de locuinte ANL (blocuri de garsoniere si apartamente) a primit autorizatia de constructie de la Primãria Bârlad. Demararea întocmirii proiectului tehnic si a executiei lucrãrii a fost amânatã datoritã ISU, care a cerut ca blocurile sã aibã adãposturi antiaeriene, lucru cu care constructorul n-a fost de acord, pentru cã trebuia sã le construiascã pe banii lui! Guvernul nu putea sã dea decât suma licitatã, iar în urma neîntelegerilor lucrarea a stagnat! Primarul Bârladului, Dumitru Boros, a fost la Bucuresti la Ministerul Dezvoltãrii de peste sase ori, solicitând sã fie suplimentatã suma pentru construirea blocurilor ANL, ca sã fie prevãzute si acele adãposturi antiaeriene. Într-un final, dupã vizita la Bârlad, în luna noiembrie anul trecut, a vicepremierului Paul Stãnescu, precum si datoritã insistentelor primarului bârlãdean, s-a rezolvat problema adãpostiurilor antiaeriene si vineri, 8 februarie, constructorul si-a luat în primire amplasamentul. Utilajele au trecut deja la nivelarea terenului unde se vor ridica blocurile ANL, pentru cã în curând va fi ridicatã organizarea de santier.

Se vor construi 120 de apartamente, investitia va fi de peste 15.000.000 de lei

Este vorba despre trei blocuri cu 120 de apartamente. Valoarea investitiei se ridicã la 15.347.000 de lei. „Cum licitatia a fost organizatã de ANL, iar noi nu am avut nicio implicare, nu stiu ce firmã a cîstigat”, a declarat Boros. Conform autoritãtii contractante, cîstigãtoare a fost desemnatã asocierea de firme SC ConsProiect M SRL Botosani, SC Colosseum Print SRL Biharia, judetul Bihor si SC Nord Proiect SA Botosani. . Asa cum a fost avizat de ANL, proiectul prevede urmãtorii indicatori tehnici: suprafata construitã desfãsuratã – 9.505,92 mp, numãrul de unitãti locative propuse – 120 (sase tronsoane), repartizare pe tipuri de apartamente – garsoniere (60 de locuinte) si apartamente cu douã camere (60 de locuinte), regim de înãltime – subsol + parter + patru etaje. Termenul de executie a lucrãrii este de doi ani, iar valoarea totalã a investitiei (asa cum a fost în anuntul licitatiei) s-a ridicat la 18.105.280 de lei. Licitatia a fost cîstigatã de cei care au oferit pretul cel mai mic, în cazul de fatã, 15.347.000 de lei.