|

Bârlădean beat și fără permis, după gratii!

TERIBILIST… Adrian Tomescu, din Bârlad, de 35 de ani, a fost arestat preventiv pe 6 decembrie de către magistrații Judecătoriei Gura Humorului. Bârlădeanul își va petrece Sărbătorile de iarnă în arest, fiind identificat că a condus un autoturism la Gura Humorului, deși nu are permis de conducere, era sub influența alcoolului și  a provocat un accident cu implicarea a încă două mașini. În dreapta sa era și proprietarul mașinii, care va răspunde și el penal, pentru că i-a încredințat mașina amicului cu care anterior băuse. Având în vedere cumulul de infracțiuni, respectiv conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, polițiștii au emis pe numele bărbatului din municipiul Bârlad, județul Vaslui, o ordonanță de reținere în baza căreia l-au introdus în arestul poliției județene. Pe 6 decembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, formulată în dosarul de urmărire penală și a dispus „arestarea preventivă a inculpatului TOMESCU ADRIAN pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.12.2019 până la data de 04.01.2020, inclusiv., este sentința afișată pe site-ul Judecătoriei Gura Humorului. Sentința nu este definitivă și a fost atacată cu apel de bârlădeanul Adrian Tomescu.

Conform presei locale din Gura Humorului, pe 5 decembrie, în jurul orei 14.30, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, în timp ce conducea un VW, pe bulevardul Bucovinei din orașul Gura Humorului, din cauza nepăstrării distanței regulamentare a lovit în spate un VW Tiguan, condus regulamentar în fața sa de un tânăr în vârstă de 19 ani, care era oprit în coloană. În urma acestui impact, Tiguanul a fost proiectat într-un Audi condus de un șofer în vârstă de 30 de ani.

Polițiștii au constatat că bărbatul care a provocat accidentul în lanț era în stare de ebrietate. Aparatul cu care a fost verificat a indicat concentrația de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult,polițiștii auj constatat că bârlădeanul nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule. A fost identificat și pe proprietarul mașinii, un bărbat de 61 de ani, din localitatea Ostra, care era în dreapta bârlădeanului fără permis. Acesta a recunoscut că au băut împreună, după care i-a încredințat autovehiculul pentru a-l conduce.

„Bărbatul care a avariat trei mașini și a comis două infracțiuni la regimul rutier a ajuns în arestul poliției județene, joi seară, de la ora 21.00, în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore. Polițiștii de la Compartimentul Rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice și nu posedă permis de conducere.” se precizează în comunicatul emis de IPJ Suceava.