|

Bârlădean cu sindrom Down, mort la ATI de la Covid-19!

ÎNCĂ UN DECES… În spitalul din Bârlad, continuă  seria deceselor  cauzate de infecția cu virusul SDARS CoV 2, care declanșează boala Covid-19. Este vorba despre un bărbat cu sindrom Down, de 40 de ani, care a murit azi noapte, el fiind internat la ATI Reanimare de pe 30 iunie. Este  al  21-lea deces din județul  Vaslui, cauzat de noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Conform  medicilor  bârlădeni, pacientul, care este din Bârlad, a fost adus cu simptome, era răcit de peste o săptămână, a stat acasă și s-a tratat. Fiindcă  boala s-a agravat, a fost adus pe 30 iunie la spital, unde s-a stabilit  că  prezenta simptome de îmbolnăvire cu noul coronavirus, avea febră și insuficiență respiratorie acută. A fost testat și rezultatul pentru Covid-19 a fost pozitiv. Imediat  a fost conectat  la aparate, ventilat  mecanic, dar  din nefericire nu a mai rezistat.  Decesul său se regăsește în Buletinul de presă trimis de Grupul de Comunicare Strategică, de astăzi, orele 13.00.

„În intervalul 01.07.2020 (10:00) – 02.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 20 decese (11 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Prahova, Suceava și Vaslui. Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40 – 49 ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 450 de noi cazuri de îmbolnăvire. În contextul informării privind situația generată de răspândirea COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 02 iulie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui: 91 persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă, 8 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, 2 persoane au fost izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, 2 persoane se află în carantină la data curentă, 182 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (20 persoane internate în spital, decedate 21 de persoane și 141 de persoane externate din spital)”, este comunicatul venit de la Grupul de Comunicare Strategică.