|

Bârlãdeancã fugitã în Italia pentru a scãpa de închisoare!

DESCOPERITÃ….Liliana Victoria Sandu, o bârlãdeancã de 55 de ani este una dintre cele mai cãutate  infractoare din România: ea a fost gãsitã în Cadore, provincia Belluno, Italia, unde lucra ca badantã, dar a reusit sã scape. Acum, Liliana Victoria Sandu este judecatã pentru evaziune si la Curtea de la Belluno. Procesul a fost suspendat si amânat pânã în octombrie, peentru cã bârlãdeanca nu s-a prezentat. Aceasta între timp, a dispãrut si din Italia, fiind datã în urmãrire prin Interpol.

Bârlãdeanca a fost condamnatã în România, în 2012, la 7 ani închisoare pentru cã a înselat mai multe bãnci. Eliberarea sa a fost decisã de judecãtorul Luca Berletti, care a acceptat cererea de apãrare a femeii, sustinutã de avocatul Sandro De Vecchi, potrivit www.ilgazzettino.it.  Descoperitã de oamenii legii, femeia urma sã fie extrãdatã, dar a fãcut recurs, iar în asteptarea unei decizii, a fost plasatã în arest la domiciliu. Înainte de audieri, însã, bârlãdeanca a dispãrut, se pare, cu ajutorul unui carabinier care a sunat-o ca sã o avertizeze. Desi procesul trebuia suspendat, conform presei din Italia, potrivit deciziei procurorului Gianluca Tricoli, acesta continuã, deoarece au existat referinte din care rezultã cã acuzata avea cunostinte clare despre procedurile penale existente în Italia, asa cã acum ea este cãutatã prin Interpol, fiind gãsitã vinovatã si de judecãtorii italieni pentru cã se sustrage audierii dispuse în cazul recursului la punerea în executie a mandatului european de arestare existent pe numele ei, recurs deschis, culmea, chiar de ea!

Liliana Victoria Sandu are mandat european de arestare emis de autoritãtile din România din anul 2015.  Femeia, dupã cum se mentioneazã în baza de date a Interpolului, a fost arestatã la domiciliu în 2012. Ea a fost acuzatã de fraudã  si a fost condamnatã în primã instantã la sapte ani de închisoare cu executare. Ea a reusit sã obtinã împrumuturi de la mai multe bãnci din Bârlad, prezentând adeverinte false. O altã acuzatie a fost si cea de instigare la înselãciune, deoarece a convins mai multe persoane sã facã împrumuturi la bãnci, cu promisiunea restituirii cu o dobândã foarte mare. Evident cã nimeni nu a mai vãzut niciun leu din împrumutul fãcut pentru Liliana Victoria Sandu la bãnci.