|

Bârlãdeanul cu pantoful în cap, de la Ninja Warrior are aspiratii mari: se vrea in parlament! | FOTO, VIDEO

POVESTEA UNUI ÎNVINGÃTOR

PASIONAT…Bogdan luptã de 12 ani cu diabetul, dar este licentiat în politici publice, campion la body building, pictor, hair stylist, dansator si manechin cu pasiuni excentrice: umblã cu pantoful în cap!

LUPTÃTOR…De 12 ani luptã cu o boalã cumplitã, diabetul, dar în ciuda diagnosticului dat de medici si a tratamentelor chinuitoare pe care trebuie sã le urmeze zi de zi, bârlãdeanul Bogdan Mocanu este un învingãtor. Bogdan a participat recent la show-ul difuzat de Prot Tv, Ninja Warrior, unde, chiar dacã nu a ajuns pânã unde si-a dorit în competitie, si-a dovedit spiritul sãu de luptãtor. S-a ales cu diabet la numai 9 ani, când tatãl sãu a avut un conflict cu un politist din Bârlad, ce l-a amenintat cã o sã-i ia copiii sã-i dea în plasament la stat. Speriat cumplit cã va fi dus la orfelinat, Bogdan a suferit un soc emotional, care a generat diabetul de tip 1, boalã care, dobânditã în copilãrie o ai toatã viata. Pe lângã faptul cã luptã zi de zi cu boala, Bogdan a învins si prejudecãtile si duce o viatã normalã. Bogdan este plin de viatã si are aspiratii mari: vrea sã ajungã parlamentar, sã schimbe în bine politica româneascã!

Bârlãdenii care s-au uitat la Ninja Warrior de la Protv, pe 23 septembrie, au remarcat cã unul dintre participanti, cu un corp perfect, care a apãrut cu un pantof în cap, a fost anuntat ca fiind hayr stilist în Bârlad. Bogdan Mocanu, de 21 de ani, n-a ajuns sã treacã peste busteanul rotitor, atingând apa din bazin cu adidasul, dar si-a pãstrat optimismul si a promis cã la anul va învinge. Curiozitatea ne-a împins sã vedem cine este Bogdan Mocanu, tânãrul în ochii cãruia, s-a vãzut chiar si la televizor, o tristete care anuntã o suferintã sufleteascã. Este uimitor ce-am aflat, ce lectie de viatã ne poate da un tânãr de doar 21 de ani, care a absolvit Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” – sectia arte plastice, iar anul acesta a absolvit Universitatea „A.I.Cuza” din Iasi – Facultatea de Stiinte Politice, luându-si licenta în Politici Publice. Acum este masterand în studii de dezvoltare internationalã – master pe care îl face în limba englezã. Ne-a mãrturisit cã este pasionat de picturã, de arta tatuajelor, de tunsori, de body building, de dans si modeling. Pentru cã, parcã este prea matur la cei 21 de ani, am avut o curiozitate: ce îl poate determina pe un tânãr sã fie atât de pasionat, de încrâncenat, de doritor sã facã absolut tot ce-i place, la superlativ? Rãspunsul a fost: „dorinta de a demonstra cã si un om bolnav, condamnat sã facã patru injectii de insulinã pe zi, poate sã facã performantã, oriunde, dar nu oricum: cu vointã, cu luptã.”, a spus Bogdan. Si lupta l-a maturizat.

Campion, manechin, pictor … cu diabet din copilãrie!

Bogdan ne-a mãrturisit cã s-a ales cu diabet încã din copilãrie, când avea 9 ani. „Veneam cu tata de la ziua unei mãtuse, eram eu si fratele meu cu el în masinã, când a fost oprit de un politist de la circulatie. Era noapte iar tata bãuse putin si politistul l-a luat la întrebãri. S-au certat, iar politistul a zis cã-l face el pe tata sã îsi piardã copii, cã va face în asa fel sã ne trimitã de lângã el în plasament, cã o sã rãmânem pe strãzi sã murim de foame. M-am speriat îngrozitor, am plâns o noapte si o zi, iar în douã sãptãmâni am ajuns în comã la spitalul din Bârlad. Aici mi-au depistat cã, din cauza socului, mi s-a declansat diabetul de tip 1 si de atunci fac insulinã de patru ori pe zi.”, ne-a spus Bogdan. Pasionat de picturã, cât a stat în spital, a desenat cu carioci, si-a dezvoltat talentul la picturã, a mers apoi la arte plastice la Liceul Pedagogic Bârlad. A avut si câteva expozitii personale, a expus la Bârlad, Vaslui, Iasi. A început Facultatea de Stiinte Politice la Iasi, la Universitatea „A.I.Cuza” si a fost selectionat la un casting pentru modeling (manechin). „Am fost de la liceu la salã, am cunoscut sportivi si m-am antrenat cu ei, am început sã particip la concursuri de body building, am iesit vicecampion pe zona Moldovei, iar acum merg la Campionatul National de Culturism, la Sibiu. Mã ajutã cu diabetul pentru cã oricum trebuie sã tin regim. Eu zic cã dacã nu aveam diabet nu ajungeam sã fac mãcar jumãtate din lucrurile care le fac acum. Am fost manechin pentru multe prezentãri de modã, am participat la videoclipuri si spectacole pe scenã alãturi de Delia, Inna, Carla’s Dream, Mihai Bendeac. Am ajuns sã joc la videoclipul verii, cel mai asculta hit al verii 2017, <<Ruleta>> al lui Inna. Am pictat pe membrii formatiei Carla’s Dream, am dansat în echipa Mirei, apoi am ajuns sã fiu prezentat lui Cãtãlin Botezatu. Pentru el am participat la o prezentare de modã, am fost cu el în cluburi, am devenit mai apropiati, oarecum. Am ajuns apoi sã dau probe la Ninja Warrior, am luat, am filmat si s-a difuzat acum douã zile”, a precizat Bogdan Mocanu.

Planuri de viitor? Mari, foarte mari….

Bogdan Mocanu are mari planuri de viitor. Nici mãcar nu se mai gândeste la boala sa, care face parte din stilul sãu de viatã. Dar trebuie spus, oricât ar fi de dureros, cã acest tânãr, care poate ajunge un adevãrat campion la bodybuilding, are nevoie de foarte multi bani ca sã ajungã la asemenea performante. Ca sã tinã în frâu diabetul, trebuie sã se alimenteze, pentru sportul pe care îl practicã, iarãsi trebuie o alimentatie specialã. Si sponsori nu se gãsesc pe toate drumurile, mai ales în conditiile în care oamenii de afaceri greu asigurã o finantare unui sportiv, unui pictor, unui viitor politician. „Merg la facultate acum, la master si sper sã imi fac un salon de tatuaje. De la 18 ani mã întretin singur si toate pasiunile mele le pun la <<treabã>> ca sã câstig bani. De când am iesit vicecampion la bodybuilding, vreau sã ajut pe cei bolnavi, în mediu online. Le fac un program de masã, o dietã care sã-i ajute si în douã-trei luni se vãd rezultatele. Îmi doresc foarte mult sã gãsesc un sponsor, pentru cã performanta, ca sã fie recunoscutã, cere multã muncã. Îmi doresc sã fiu sprijinit de un sponsor, sper sã gãsesc unul cât de curând. Nu îmi fac planuri pe termen lung. Nu-mi place asta. Pe termen scurt, dupã ce termin cu masterul în limba englezã, mi-as dori sã candidez pentru un post în Parlament, fiind licentiat în Politici Publice, poate reusesc sã schimb ceva si în politica noastrã românescã. În bine. Si, dupã cum mã cunosc, sigur as reusi.” a spus Bogdan Mocanu.