|

Bârlãdeni bãgati în spital de brânza unui cioban din comuna Banca!

PERICOL… Trei persoane din Bârlad, o femeie de 63 de ani, un bãrbat de 42 de ani si un minor, au ajuns sâmbãtã dupã amiazã, în jurul orelor 18.00 la Urgente, în cadrul spitalului bârlãdean cu toxiinfectie alimentarã. Persoanele respective au declarat cã au mâncat brânzã cumpãratã de la un cioban din comuna Banca, comercializatã în Piata centralã din Bârlad. Directia Sanitar Veterinarã si Siguranta Alimentelor a deschis o anchetã pentru a stabili cu exactitate dacã persoanele respective s-au îmbolnãvit de la consumul de brânzã sau de la alte alimente pe care le-au consumat la „Zilele Culturale ale Bârladului” în acceasi zi. Femeia de 63 de ani si copilul au rãmas internati la spitalul bârlãdean.

Trei persoane au ajuns la spitalul din Bârlad, la Compartimentul de Primiri Urgente cu dureri abdominale, vãrsãturi si greturi. Analizele au arãtat faptul cã cei trei pacienti aveau toxiinfectie alimentarã severã, fiind imediat supusi tratamentului adecvat. Este vorba despre o femeie de 63 de ani, un bãrbat de 42 de ani si un minor. Toti au fost pusi imediat la perfuzii, ei declarând cã au mâncat brânzã cumpãratã din Piata Centralã din Bârlad, de la un producãtor din comuna Banca. Femeia de 63 de ani si copilul au rãmas internati, iar bãrbatul a primit tratamentul, dupã care a refuzat internarea plecând acasã.

DSVSA Vaslui a deschis o anchetã!

Cazul a fost imediat raportat atât la DSP Vaslui cât si la DSVSA Vaslui. Am vrut sã aflãm detalii despre acest caz grav si de interes public, dar nu am avut prea multi sorti de izbândã. Si asta pentru cã la DSP Vaslui si la spitalul bârlãdean, nu a rãspuns nimeni la telefon, desi au salarii cât casa. Mult mai cooperanti s-au dovedit a fi cei din cadrul DSVSA Vaslui, care au precizat cã se vor prelua probe din mâncarea consumatã de cele trei persoane. „Sâmbãtã seara, trei persoane din Bârlad au ajuns la spitalul din localitate cu probleme digestive. Persoanele respective au precizat cã au mâncat brânzã cumpãratã din piata Bârlad, de la un cioban, Lungu. Colegii mei au ridicat probe si i-au interzis producãtorului sã mai vândã, urmând ca o echipã din cadrul Departamentului de Sãnãtate Animalã sã meargã la Centrul de Prelucrare din cadrul exploatatiei acestuia si sã ia probe din lapte si, eventual, sã identifice animalul bolnav. În aceste momente nu suntem siguri dacã e vina producãtorului pentru cã persoanele au fost si la Zilele Bârladului, unde au consumat produse. Am înteles cã dupã ce li s-a administrat tratamentul adecvat, persoanele au fost externate”, a precizat Mitiu Ciupilan, directorul executiv al DSVSA Vaslui. Pe surse am aflat cã doar bãrbatul de 42 de ani a plecat acasã, celelate persoane – o femeie si un copil rãmânând internate.

Medicul veterinar Fãnel Bogos, care are în concesiune Cabinetul Veterinar din comuna Banca, ne-a precizat, la rândul sãu, cã este vorba despre un stafilococ, confirmând practic cã persoanele au fost îmbolnãvite de la consumul de alimente. „Lungu Licã, ciobanul în cauzã, are peste 200 de oi si 70 de capre. Nu a avut niciodatã nici o sesizare, are carnetele de sãnãtate vizate la timp, toate, în special ale sotiei, cãci ea vinde la piatã. De la spital mi s-a spus cã este vorba despre un stafilococ, care poate proveni si de la mâini murdare, nu neapãrat de la o oaie bolnavã”, a spus Fãnel Neagu.

Din pãcate, de la spitalul bârlãdean nu am putut afla mare lucru, pentru cã salariile babane au bãgat „dihonia” între angajatii care acum, pe lângã salariul mãrit serios, vor si spor de „lucru” de calculator, dacã cumva îl folosesc pe cel de acasã, peste program! Evident cã au fost refuzati de managerul spitalului, care le-a retezat-o scurt cã nu se poate asa ceva! Asa cã, cei care rãspund de „relatia cu presa” au precizat cu o nonsalantã care frizeazã nesimtirea, cã nu mai rãspund presei decât în intervalul 7.00 – 15.00, de luni pânã vineri! Curat, murdar!