|

Bârlãdenii Pascanu si Ciobanu au impresionat la nationala U21

Fotbalisti de viitor

Nationala Under 21 a României este foarte aproape de o calificare la Euro 2019, iar asta se datoreazã si celor doi fotbalisti bârlãdeni din lot, Andrei Ciobanu si Alexa Pascanu. Ambii au avut evolutii foarte bune în meciurile cu reprezentativele Portugaliei si Bosniei-Hertegovina, contribuind la la câstigarea celor sase puncte care ne aduc la un pas de calificarea la turneul final.

Se vede Euro 2019 pentru “tricolorii” mici, echipa antrenatã de Mirel Rãdoi urcând în fotoliul de lider al grupei dupã victoriile cu Portugalia si Bosnia- Hertegovina. Nationalei U21 a României îi mai trebuie un singur punct din meciurile cu Tara Galilor si Liechtenstein, ambele pe teren propriu. Printre jucãtorii care contribuit la aceastã performantã deosebitã sunt si doi fotbalisti bârlãdeni de mare viitor: Andrei Ciobanu si Alexandru Pascanu.

Andrei Ciobanu, campion cu Viitorul lui Hagi

În ultimii ani, mijlocasul Andrei Ciobanu a atras din ce în ce mai mult atentia oamenilor de fotbal, gratie evolutiei de la echipa de club, Viitorul Constanta. Bârlãdeanul, acum în vârstã de 20 de ani, joacã pentru gruparea de la malul mãrii din anul 2012. “Vreau sã joc bine si numai asta fac, mã pregãtesc, mã pregãtesc…. Visul meu este sã ajung sã joc la o echipã de top din Europa. Studiul fotbalului este greu, însã nu imposibil. Vreau sã joc din ce în ce mai bine” spunea, în urmã cu câtiva ani bârlãdeanul. Iar jocul foarte bun practicat în ultimele sezoane i-a adus acestuia, în urmã cu douã sezoane, medalia de campion al României.

Alex Pascanu, fanul galben-verzilor

În lotul României se regãseste si Alex Pascanu, jucãtor nãscut în Bârlad, dar plecat în Anglia la vârsta de 4 ani. Desi a crescut departe de tara natalã, fundasul nu a uitat de unde a plecat, declarându-se un fan înfocat al formatiei FC Vaslui. “Când am mai crescut putin tineam cu FC Vaslui, echipa aceea cu Wesley si Sânmãrtean. Dupã ce s-a desfiintat nu am mai urmãrit Liga 1”, declara Alex în urmã cu câteva luni. În 2017, bârlãdeanul a fost desemnat cel mai bun jucãtor al academiei Leicester. “Pentru mine convocarea la lot e ceva special, tot timpul sunt mândru sã reprezint nationala României! Pot sã zic cã mã simt ca acasã când vin la lot. Îmi place foarte mult aici! Mã uitam tot timpul la meciurile nationalei de fotbal. Chiar si la handbal mã uitam si mereu mi-am dorit sã joc la nationalã” mai spune fundasul de 20 de ani.