|

Bârladul, gazdã pentru 100 de primari unionisti din Republica Moldova | FOTO | VIDEO

VIZITÃ…Bârladul a fost gazdã, timp de câteva ore, pentru cei 100 de primari din Republica Moldova, care au semnat Declaratia de Unire cu România. Oaspetii moldoveni au fost întâmpinati la intrarea în Bârlad de primarul Dumitru Boros, care le-a oferit celor 100 de primari, o masã la unul din restaurantele de lux din oras, unde s-a discutat si despre unirea Basarabiei cu România. „Vreau sã vã spun cã deschiderea dumneavoastrã, a românilor si curajul nostru, al celor din adminsitratia moldoveneascã, cu sigurantã cã va face ca unirea sã se înfãptuiascã”, a spus unul dintre cei 100 de primari din Republica Moldova. „Aici sunteti acasã”, a spus si primarul Dumitru Boros. Vizita primarilor din Republica Moldova se va concretiza printr-o Declaratie de Unire cu Republica Moldova, care va fi supusã în curând spre aprobare consilierilor locali bârlãdeni.

Mai multi alesi locali din peste 100 de localitãti din Republica Moldova, care au semnat Declaratia de Unire cu România, au fost primiti la Bârlad, duminicã, 18 martie, în jurul orelor 19.30, de primarul Dumitru Boros. Alesii moldoveni se întorceau spre casã, în Republica Moldova, iar primarul Dumitru Boros, la initiativa Platformei Unioniste „Actiunea 2012” condusã de George Simion, a asteptat delegatia celor 100 de primari la intrarea în localitate si le-a oferit o masã caldã. „Eu nu stiam cã acestia vor trece prin Bârlad. Duminicã am fost înstiintat de domnul George Simion cã delegatia de 100 de alesi locali din Republica Moldova va trece prin Bârlad si m-a întrebat dacã se poate sã ne fie oaspeti, sã îi ospãtãm ca pe niste frati, cã sunt obositi si mai au de mers pânã în Republica Moldova. Ne-am oferit cu mare drag, mai ales cã si noi vrem sã initiem un proiect de hotãrâre, fãrã efecte juridice, pe care sã-l votãm în CLM Bârlad, toti alesii bârlãdenilor – de la primar, viceprimar si toti consilierii locali – Declaratia de Unire cu Republica Moldova. Deocamdatã lucrãm la acest proiect, care este un rãspuns la declaratiile fãcute de primarii moldoveni si vizita lor a fost binevenitã”, ne-a spus primarul Dumitru Boros. Cei 100 de primari au fost preluati de la intrarea în Bârlad de cãtre primarul orasului si, având în fatã o masinã a Politiei Locale, au mers cu totii la Restaurantul Royal, al gr.(r) Neculai Rotaru, unde alesii au fost ospãtati si unde s-au pus bazele unor noi aliante si înfrãtiri dintre localitãtile din Republica Moldova si municipiul Bârlad. „Suntem bucurosi cã ne-ati omenit aici, aveti o inimã mare. Cu curajul nostru si cu deschiderea pe care o manifestati, suntem siguri cã vom izbândi sã revenim la patria mamã, România Mare”, a spus unul dintre primarii din Republica Moldova.

Vã reamintim cã mai mult de 100 de localitãti urbane si rurale din Republica Moldova, plus trei raioane de peste Prut, si-au arãtat adeziunea fatã de reîntregirea nationalã, semnând Declaratia de Unire cu România, începând cu a doua parte a lunii ianuarie a acestui an. Declaratiile au fost semnate prin hotãrâre în Consiliul Local cu vot în unanimitate sau majoritate calificatã. Gestul alesilor locali este simbolic si nu lezeazã Constitutia, dar reprezintã un act clar de vointã politicã unionistã. Declaratiile de Unire au intrat recent în atentia presedintelui moldovean Igor Dodon, care îi amenintã pe semnatari cu represalii din partea autoritãtlor de stat, dupã cum precizeaza agentiile de stiri din Republica Moldova.