|

Bârladul în doliu! Reputatul medic si politician Aurel Ionescu Motet a plecat în lumea umbrelor!

TRISTETE FÃRÃ MARGINI … Liberalii bârlãdeni au aflat cu consternare ieri, vestea cã cel care a fondat PNL-ul în judetul Vaslui, medicul Aurel Ionescu Motet, a decedat. Chiar dacã avea 95 de ani, acesta pãrea cã este nemuritor, mai ales pentru miile de oameni care îi poartã si astãzi recunostintã pentru toate faptele sale bune. În politicã a stiut sã fie un liberal devotat ideologiei partidului, iar în medicinã a demonstrat cã dragostea pentru profesie niciodatã nu dã gres. În peste 50 de ani de activitate, ca medic ginecolog dr. Aurel Ionescu Motet, nu a avut niciun deces în rândul bebelusilor adusi pe lume. Mamele tuturor acestor copii îsi îndreaptã astãzi un gând pios cãtre medicul care cu blândete, pricepere si profesionalism le-a salvat vietile copiilor. “Multumesc domnule doctor, cã datoritã dumneavoastrã am adus pe lume un bãiat care acum este om la casa lui, sãnãtos si fericit”, este doar unul dintre sutele de mesaje care au fost postate de bârlãdeni. Ieri, liberalii reprezentativi din Bârlad, au tinut sã transmitã un mesaj pentru memoria fondatorului liberalismului vasluian.

Veste tragicã la Bârlad, ieri dimineatã! Reputatul doctor, Aurel Ionescu Motet, cetãtean de onoare al urbei si fondatorul PNL Vaslui, în 1990, s-a stins din viatã, la vârstã de 95 de ani, în urma unui atac cerebral puternic. Medicul a decedat la Spitalul din Bârlad, unde a profesat peste 50 de ani, ca medic ginecolog, aducând pe lume mii de copii. Profesionalismul de care a dat dovata medicul Aurel Ionescu Motet a fãcut cã în toatã carierã sã nu aibã niciun copil decedat la nastere, ceea ce reprezintã o performantã rarã. În ultima perioada s-a simtit foarte slãbit, familia ducându-l la spital în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, unde colegii sãi, desi au depus toate eforturile, nu l-au mai putut salva. Moartea acestuia i-a afectat pe toti medicii din Bârlad, cãci Aurel Ionescu Motet a fost un mentor si un model de competentã profesionalã, de bun-simt, dar si de viatã pentru ei. “Avea doar prieteni si niciun dusman”, asa îl descriu apropiatii. S-a nãscut pe 6 ianuarie 1924, la Bârlad si, spre norocul concitadinilor sãi, acesta a ales sã se întoarcã acasã, dupã studii, împreunã cu sotia si sã fie medicul lor zeci de ani la rând. A avut douã fiice, ambele profesoare, care, urmând exemplul pãrintelui lor, au rãmas sã profeseze, cu multã dãruire, în urbea natalã. Trupul neînsufletit al îndrãgitului medic va fi depus astãzi, 11 martie, la Biserica “Sfântul Spiridon”, din Bârlad, înmormântarea urmând sã aibã loc miercuri, 13 martie, la o orã pe care familia o va comunica ulterior.

“A fost si va rãmâne model de profesionalism, om politic si cetãtean”

“Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, regretã plecarea pentru totdeauna din aceasta lume a celui ce a fost dr. AUREL IONESCU-MOȚET, fondator si ilustru reprezentant al liberalismului vasluian, consilier local în mai multe mandate si reputat medic al spitalului bârlãdean. A fost si va rãmâne model de profesionalism, om politic si cetãtean. Sincere condoleante familiei îndoliate! Îi vom pãstra vesnicã amintire si recunostintã!

“A candidat la functia de primar din partea PNL în perioada cea mai grea pentru partid”

Organizatia Partidului National Liberal Bârlad a primit cu tristete vestea  trecerii în nefiintã a distinsului doctor si om politic Aurel Ionescu-Motet, personalitate marcantã a politicii bârladene si vasluiene, presedinte de onoare al Partidului National Liberal Vaslui. “Popularitatea imensã de care s-a bucurat prin prisma profesiei sale de doctor, precum si puterea de convingere extraordinarã, au determinat  multi bârladeni, dar si oameni din zona de sud a judetului , sã se alãture familiei liberale, încununându-i  eforturile depuse în consolidarea democratiei  în societatea bârlãdeanã si vasluianã. Domnul doctor Aurel Ionescu-Moțet a fost fondator al Partidului National Liberal Bârlad (1990) si al filialei PNL Vaslui , al cãrei presedinte a fost între anii 1992-1998. În aceastã perioadã a fost  candidat al Partidului National Liberal la functia de primar si a fost consilier local al municipiului Bârlad si consilier judetean.  În aceste momente triste pentru familie si pentru toti cei ce l-au cunoscut si pretuit, adresãm tuturor un cuvânt de mângâiere sufleteascã si le încredintãm  întreaga noastrã compasiune. Sincere condoleante!

Organizatia PNL Bârlad

“Oamenii iubiti si apreciati nu ne pãrãsesc niciodatã, chiar dacã dispar fizic dintre noi.”

Oamenii cât o istorie, asemenea doctorului Aurel Ionescu Motet, au rãdãcini adânci în memoria noastrã, de unde ne rãmân modele peste timp, în care sã ne oglindim cuvântul si fapta.

“Sunt onorat sã fi cunoscut un liberal autentic, a cãrui profunzime a marcat definitiv, pentru o lungã perioadã, parcursul liberalismului în judetul Vaslui si, mai cu seamã, în Bârlad, oras care e mai sãrac acum nu doar cu o personalitate, ci a pierdut un stâlp de rezistentã. Am apreciat întotdeauna spiritul echilibrat al doctorului Motet, a cãrui blândete si a cãrui generozitate si-au pus amprenta nu doar asupra bogatei sale activitãti profesionale, ci si asupra celor care l-au întâlnit de-a lungul carierei sale politice, una exemplarã. Regret cã nu am reusit, poate, sã îi multumesc îndeajuns pentru sfaturile pline de duh pe care le-am primit întotdeauna în momentele cele mai potrivite si pentru deschiderea pe care am simtit-o de fiecare datã, fãrã exceptie, venind din toatã puterea sufletului sãu mare. Sunt recunoscãtor pentru timpul pe care l-am petrecut în apropierea celui care a fost Aurel Ionescu Motet. Condoleante familiei! Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!”

Deputat Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui