|

Bârladul va avea sosea de centurã peste….sapte ani!

CA LA ROMÂNI…Dacã nu vor fi contestatii peste contestatii, privind executarea lucrãrii „Varianta ocolitoare a municipiului Bârlad”, care tocmai a fost atribuitã unui ofertant, bârlãdenii vor avea parte de o sosea de centurã peste … sase ani si ceva! Atât dureazã la români construirea proiectului - 73 de luni. Pe 9 august a fost finalizat procesul de evaluare pentru ofertele depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului „Proiectare si Executie Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”. Ofertantul desemnat cîstigãtor este Asocierea S.C. Tehnic Asist S.R.L. – S.C. Tass Infra Logistic S.R.L. Botosani. „Semnarea contractului de achizitie publicã va fi posibilã dupã solutionarea eventualelor contestatii sau plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire. Trebuie sã treacã zece zile de la atribuire si dacã nu vor fi depuse contestatii, atunci se va semna contractul care va fi derulat prin Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Iasi (DRDP)”, sperã directorul general al DRDP Iasi, ing. Ovidiu Laicu. Asa cum sperã si zecile de mii de bârlãdeni cãrora li se dãrâmã casele în cap de la traficul greu care circulã de zeci de ani prin oras.

CNAIR a transmis pe 10 august un comunicat, prin care înstiinteazã bârlãdenii cã s-a finalizat procesul de evaluare privind desemnarea unui cîstigãtor în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru „Varianta Ocolitoare a municipiului Bârlad”. Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit contractul centurii ocolitoare asocierii de firme „Tehnic Asist – Tass Infra Logistic” Botosani. Cîstigãtorul desemnat la procedurã a oferit pretul de 132,05 milioane lei, fãrã TVA. Totusi, semnarea contractului de achizitie publicã va fi semnat doar dupã 10 zile, timp în care vor fi asteptate eventualele contestatii sau plângeri din cadrul procedurii de atribuire. Au fost depuse cinci oferte din partea a 13 constructori români, italieni si spanioli, care s-au grupat în patru asocieri. Este vorba despre: Tirrena Scavi Spa, asocierea Arcada Company SA – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Vega 93 SRL – Trameco SA, asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA – Copisa Constructii SRL, asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL si asocierea Tehnic Asist SRL – Tass Infra Logistic SRL.

Patronul firmei câstigãtoare, trimis în judecatã de DNA!

Conform presei din Botosani si site-ului RealitateaTV, Tehnic Asist  SRL este o companie din Botosani  care a fost trimisã în judecatã de DNA, împreunã cu fost senator PSD – Marian Valer si fostul presedinte al CJ Satu Mare – Vasile Mircea Govor. Acuzatiile sunt cã omul de afaceri Mirel Vlas – detinãtor al Tehnic Asist, ar fi obtinut mai multe contracte de lucrãri publice prin exercitarea unor presiuni de cãtre Vasile Mircea Govor, care ar fi amenintat un avocat cu publicarea unor articole cu „dedicatie” dacã firma mai sus mentionatã nu va cîstiga mai multe licitatii publice. Avocatul respectiv avea la acea datã contracte de consultantã juridicã pe linia achizitiilor publice. Primul termen în acest dosar va fi în luna septembrie a acestui an. TASS Infra Logistic, cealaltã firmã cîstigãtoare, este detinutã de Stela Burac Vlas – sora lui Mirel Vlas.

Indicatorii tehnici si economici pentru Variana Ocolitoare a Bârladului

Obiectivele specifice dar si rezultatele asteptate ale proiectului sunt: Contructia Variantei ocolitoare a municipiului Bârlad cu o lungime de 11,281 km (varianta de est), patru poduri, trei pasaje, douã intersectii si douã parcãri. Obiectivul se va realiza cu 75% din fonduri europene si 25% din contributie proprie. Termenul de finalizare al proiectului este de 73 de luni, adicã circa sase ani, asta însemnând cã abia prin 2024 – 2025 bârlãdenii vor rãsufla usurati cã au scãpat de traficul greu care distruge jumãtate din oras!