|

Bãtaie cu furci si topoare, opritã cu focuri de armã!

CA-N VESTUL SÃLBATIC!

SCANDAL… Politistii vasluieni au fost nevoiti sã tragã mai multe focuri de avertizare, dupã un scandal de pominã care a avut loc în localitatea Fâstâci, comuna Cozmesti. Trei tineri recalcitranti, care cu o orã înainte mai bãtuserã o persoanã în sat, s-au gândit sã strice petrecerea aniversarã a unei fete, amenintându-i cu moartea pe toti bãietii care se aflau în grupul de petrecãreti. Între cele douã tabere a izbucnit un conflict ca la usa cortului, în care s-au folosit inclusiv furci si topoare. Pentru a aplana scandalul, politistii sositi la fata locului au folosit pistoalele, cu care au tras nu mai putin de sase gloante în plan vertical.

Incidentul a fost povestit de una dintre surorile victimelor. „Noi eram si fete si bãieti, la poarta unei verisoare, pentru cã era ziua ei. Am spus sã nu stãm în casã, pentru cã acum e si problema asta cu coronavirusul. În timp ce stãteam acolo, pe drum au trecut trei bãieti care s-au luat de cei din grupul nostru. Au început sã se certe din senin. Cu vreo orã înainte mai bãtuserã pe cineva din sat. Aveau chef de scandal. L-au luat pe fratele meu deoparte si i-au spus sã-i ducã cu masina la Vaslui. Cum au fost refuzati, s-au enervat si mai tare. Au plecat, iar câteva minute mai târziu au revenit la un pod din apropiere. L-au strigat din nou pe fratele meu, el s-a dus, iar acolo l-au asteptat cu furci, topoare, pari. Onae Robert cu bãiatul lui de 14 ani, Bolea Costel, si fratii Spiridon s-au nãpustit asupra fratelui meu lovindu-l cu toate obiectele alea. Unul dintre agresori i-a bãgat furca în cap, apoi cu totii au fugit acasã, Noi am mers dupã ei, sã le cerem socotealã, nu poti sã omori un om fãrã ca el sã-ti facã nimic. Eu am sunat la politie, au venit doi politisti. În momentul când dãdeam declaratii, agresorii continuau sã ne ameninte, ba cã ne omoarã, ba cã ne fac felul. Un alt frate de-al meu i-a întrebat pe politisti dacã vor lua mãsuri sau dacã trebuie sã-si facã singur dreptate. Pentru cã cei de dupã gard nu mai încetau cu amenintãrile si înjurãturile, fratele meu s-a dus spre ei si atunci politistii au tras cu pistolul. Au fost chemate întãriri, care la final tot pe ai nostri i-au luat”.

Sase tineri au fost retinuti în urma scandalului

Reprezentantii IPJ Vaslui au declarat cã în urma scandalului sase bãrbati au fost retinuti. „Politistii au retinut sase bãrbati, cu vârste cuprinse între 19 si 37 de ani, din comuna Cozmesti, bãnuiti de comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente, violare de domiciliu, distrugere, tulburarea ordinii si linistii publice si încãierare. În ziua de 29 martie, ora 22:10, politistii au fost sesizati cu privire la faptul cã mai multe persoane din localitatea Fâstâci se amenintã cu acte de violentã pe drumul public. La fata locului au fost directionate mai multe echipaje de politie, care au identificat pe un drum public din localitate cele 6 persoane bãnuite. Bãrbatii se aflau în stare de ebrietate si se manifestau agresiv, iar la un moment dat, au fugit cãtre locuinta persoanei vãtãmate, un bãrbat de 24 de ani din localitate. Acestia au rupt gardul si poarta locuintei persoanei vãtãmate, pãtrunzând în curte unde s-a iscat o altercatie, în urma cãreia bãrbatul de 24 de ani a fost lovit cu o bâta în zona capului. Pentru aplanarea conflictului, politistii au fost nevoiti sã facã uz de armã, fiind trase mai multe focuri în plan vertical, fãrã a produce pagube materiale sau vãtãmãri persoanelor prezente. În data de 30 martie, fatã de autori s-a luat mãsura retinerii pentru o perioadã de 24 de ore, iar în cursul zilei de marti, acestia vor fi prezentati Parchetului de la lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea luãrii unei mãsuri preventive”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.