|

Bătaie cu sânge pe pereți între deținuți, sub privirile îngrozite ale magistraţilor. Instanța a decis pedepsele

Cei patru deţinuţi, cu toţii aflaţi în prezent în executarea unor alte pedepse (crime, înşelăciuni prin metoda accidentul comise în spatele gratiilor etc), au fost condamnaţi de Judecătoria Bacău la câte cinci ani de închisoare fiecare, pedepse ce s-au adăugat la condamnările în curs.

Cu toţii au fost găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţinilor de: răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, încălcarea solemnităţii şedinţei, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi distrugere.

Atât inculpaţii, cât şi procurorii au contestat decizia instanţei de fond, o decizie definitivă în acest caz urmând a fi pronunţată de Curtea de Apel Bacău, după judecarea căii de atac.

Întregul scandal, de-a dreptul ireal pentru o instanţă de judecat, s-a petrecut pe 27 martie 2013 la Tribunalul Bacău. Aici aveau pe rol, procese, în calitate de inculpaţi/intimaţi, mai mulţi deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Bacău, printre care şi cinci escroci trimişi în judecată pentru infracţiuni de înşelăciune prin metoda Accidentul, fapte comise în timp ce se aflau în Penitenciar.

Cum s-au petrecut faptele

Unul dintre cei cinci deţinuţi şi-a recunoscut faptele, alegând să fie judecat prin procedura simplificată a acordului de recunoaştere. Cu toţii se aflau în boxa arestaţilor din sala de judecată. În momentul în care deţinutul a anunţat că doreşte să conteste soluţia completului de cameră preliminară în dosarul ce-i viza, ceilalţi patru deţinuţi, printre care şi un criminal periculos, s-au năpustit asupra bărbatului care şi-a recunoscut faptele. ….https://zdbc.ro/bataie-cu-sange-pe-pereti-intre-detinuti-sub-privirile-ingrozite-ale-magistratilor-instanta-a-decis-pedepsele/