|

Bãtãlia de la Vãleni: Lenuta si Florica, amazoanele care au distrus barul unui politist!

SCANDAL… Douã femei si doi bãrbati din satul Vãleni, comuna Pãdureni, si-au reglat conturile chiar în barul unui politist, fãcând un scandal de pominã, cu geamuri sparte, sticle azvârlite de pereti, dar si urlete de neînchipuit. Initial, Lenuta si Florica, cele douã doamne împricinate, stãteau linistite la un pahar de rachiu. La aparitia unui tovarãs mai vechi, cu care Florica avusese, ce-i drept, o intrigã amoroasã, lucrurile au scãpat de sub control. Doamnele, bãute bine, au prins curaj si au sãrit sã facã… dreptate! “Nu pot sã vã explic cam ce era aici, în bar, când am ajuns eu. Se îmbrânceau, urlau, aruncau cu sticle, ba goale, ba pline, îsi dãdeau cu betele în cap, era nenorocire… Unul a venit cu o drujbã si o pornise pe aici. Am încercat sã-i potolesc eu, dar n-am putut. Am sunat la 112″, povesteste Vasile Gavrilitã, patronul care în trecut, pânã la pensionare, a fost chiar politist, sef de post la mai multe comune.

Procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi au dat control judiciar unor scandalagii din satul Vãleni, comuna Pãdureni care, în urmã cu o sãptãmânã, au speriat sãtenii cu bãtaia încinsã taman la barul unui politist, în prezent iesit la pensie. Vasile Gavrilitã povesteste cã în ziua aceea a fost sunat de angajata sa, ca sã îi spunã, speriatã, cã la bar… e prãpãd. “Am venit la vale, repede, sã vãd ce se întâmplã. Când colo, ce sã fie? Cele douã femei si cei doi bãrbati, care se cunosc între ei, se bãteau ca la nebuni. Dãdeau fiecare, aruncau cu ce gãseau. Urlau, strigau, înjurau, sã fereascã Dumnezeu de asa ceva…Unii puneau mâna pe sticle, le spãrgeau. Nu conta cã erau goale sau pline… Eu nestiind de la ce se bat, am încercat cumva sã îi potolesc. Având un anumit respect fatã de mine, nu au îndrãznit sã sarã la mine sau sã facã vreun gest de acest fel… Dar de ascultat, nu m-au ascultat. Pânã nu a venit Politia, lucrurile nu s-au domolit. Nu am mai avut niciodatã probleme de acest fel la bar. Mi-au spart un geam de la o usã de termopan, au stricat pe aici…”, povesteste fostul sef de post.

Florica si amorul ei rãnit, pricina relelor!

Oamenii din sat povestesc faptul cã tot scandalul l-a pornit Florica. Aceasta era împreunã cu cumnata sa, Lenuta, si se cinsteau si ele…ca fetele. Cu o cãrutã a sosit la bar si Andrei Solomon. Florica si-a amintit brusc de faptul cã Solomon, un fost iubit de-al ei, a bãtut-o mai demult, iar ca sã nu îl dea pe mâna Politiei, acesta i-ar fi promis o sumã consistentã. Pentru cã nu i-a mai dat niciun ban, Florica a considerat cã e momentul sã îsi ia revansa. Împreunã cu Lenuta, ambele destul de bete, s-au nãpustit asupra cãrutasului, iar în ajutor le-a sãrit un alt individ, Andrei Mihãitã. Acesta abia era venit din închisoare, unde fusese din cauzã cã si-a ucis fratele, dându-i cu scândura în cap. Fiind beti turtã cu totii, când s-au încins la bãtaie nu se mai întelegea sub nicio formã cine si pe cine loveste, cãci victime au picat si oamenii de pe lângã protagonistii agitati. Mihãitã a scos si un cutit, pe care l-a zvârlit dupã unii. Solomon a plusat si el, cu un bici si apoi cu o drujbã, pe care a pornit-o, bãgând în sperieti pe toatã lumea… În harababura generalã, numai Politia a putut face ordine. Ca urmare a celor petrecute, cei patru au fost adusi la Parchet în cãtuse, în ajun de Mos Nicolae, însã procurorii au considerat cã nu sunt pericol public si pot fi cercetati sub control judiciar.