|

Bãtãlie pentru un post de sofer la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui

LUPTÃ… A fost bãtãlie mare zilele trecute, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce conducerea administrativã a unitãtii sanitare a scos la concurs un post de sofer. Nu mai putin de opt candidati si-au depus dosarele, doar unul dintre ei reusind sã obtinã suficiente puncte pentru a fi declarat admis. Competitia pentru postul respectiv este explicabilã si asta deoarece, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, un sofer este recompensat chiar si cu 3400 de lei pe lunã.

Nu stim ce au fost nevoiti sã învete cei opt candidati pentru postul de sofer, însã proba scrisã a fost devastatoare pentru ei. Doar doi dintre ei au obtinut peste 60 de puncte. Cea mai mare notã, 98 de puncte, a fost obtinutã de Matei Iulian Pavel, urmat de Trifan Constantin, cu 65 de puncte. Primul a fost foarte pregãtit si la proba interviului, unde a primit 93 de puncte. Cu 95,5 punctaj final, Matei Iulian Pavel a fost declarat admis pentru postul de sofer la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

Soferi cu salarii de profesori

Cea mai mare unitate spitaliceascã din judet are, în schema de personal, nu mai putin de sapte soferi. Doar unul dintre ei a avut, luna trecutã, un venit net mai mic de 2000 de lei. Cel mai bine remunerat sofer al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui a încasat nu mai putin de 3424 de lei. Date fiind aceste salarii, nu e de mirare de ce postul de sofer scos la concurs, zilele trecute, a fost atât de vânat.