|

BATEM PASUL PE LOC

FC Brasov – FC Vaslui 2-1

DEJA VU… La doar câteva zile de la prelungirea contractului, Marius Sumudicã trebuia sã demonstreze, la Brasov, cã a înteles mesajul finantatorului si cã e gata sã dea o nouã fatã echipei. Ce s-a întâmplat pe teren a fost exact o copie la indigo a evolutiilor din partidele cu Viitorul Constanta sau Turnu Severin. Fãrã vlagã, fãrã viziune si nemotivati, “galben-verzii” nu s-au putut impune în fata unei echipe artãgoase si bine asezatã în teren.

Vasluiul a început meciul fãrã Milanov, suspendat, si N’Doye – accidentat, iar acest lucru avea sã se cunoascã îngrijorãtor de mult. Mijlocul terenului a fost destul de slab, iar gazdele au profitat din plin de acest lucru. Un alt Popa care trebuia sã ajungã la Vaslui, Iulian, a deschis scorul în doar minutul 11, cu o executie ce l-a lãsat spectator pe Coman. Imediat, “galben-verzii” au încercat sã reintre în joc, însã toate încercãrile acestora au fost lipsite de consistentã. Pânã la pauzã, elevii lui Sumudicã nu au avut practic nici o ocazie mare de gol, în afara unei lovituri libere executatã de Lucian Sânmãrtean.

Dupã pauzã, Sumudicã a sacrificat un mijlocas si l-a introdus pe preferatul sãu, Sabrin Sburlea. Acesta putea egala la prima atingere de balon, însã’ sutul sãu a fost respins cu un efort considerabil de Taborda. Sufocat, Stanciu pãrãseste si el terenul, înlocuit cu Varga. Acesta din urmã s-a aflat la capãtul unui contraatac-scoalã al Vasluiului si a finalizat cu gol o centrare venitã din partea lui Antal, dupã ce mingea a mai trecut si pe la Sânmãrtean. Era minutul 65 si Sumudicã se întorcea spre tribunã promitându-le brasovenilor cã “galben-verzii” vor învinge. Numai cã, ce a urmat a fost contrar tuturor asteptãrilor. Gazdele nu au acuzat socul, ba chiar mai mult, au început sã forteze victoria. Au fost mai bine de zece minute de presiune acerbã la poarta lui Coman, timp în care multi vasluieni erau doar jaloane pe teren. Dupã ocaziile lui Batin, Mateiu si Pãun, a venit si golul doi al “stegarilor”. Paul Batin a preluat o pasã printre fundasii centrali ai Vasluiului si rãmas singur cu Coman a îndeplinit o simplã formalitate. Brasovenii au rãmas cu un om în minus în minutul 78, dupã eliminarea lui Velayos, dar chiar si în aceste conditii fotbalistii lui Sumudicã nu au putut face mai nimic. Marius Niculae si Sburlea au mai ratat câte o ocazie, dar tabela a rãmas neschimbatã. Criza de pe banca Vasluiului s-a vãzut în finalul meciului, atunci când Sumudicã nu a putut forta în atac decât cu Adrian Gheorghiu. Dupã meciul de asearã, Vasluiul a rãmas cu 15 puncte si pare sã fi pierdut momentan legãtura cu plutonul fruntas. Mai mult, jocul echipei nu dã sperante cã situatia ar putea reveni la normal prea curând.