|

Bãtrânã bãtutã, amenintatã cu foarfecul si tâlhãritã de doi minori beti!

INCREDIBIL… Caz socant la Bârlad, unde tupeul a doi minori a atins cote inimaginabile! Cei doi au tâlhãrit o femeie de 79 de ani din Bârlad, de la care au sustras, dupã ce au bãtut-o, suma de 8300 de lei. Femeia a ajuns la spital, iar cei doi tâlhari la puscãrie, fiind arestati preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infractiunii de tâlhãrie.

Cornel George Rosu si Cosmin Costel Sãndulache, ambii de 17 ani, din Bârlad au fost asearã arestati preventiv, judecãtorii bârlãdeni admitând mandatele de arestare, pentru comiterea infractiunii de tâlhãrie. Cei doi minori, bãuti bine, au avut tupeul incredibil sã sune la usa unei femei de 79 de ani, despre care ei aveau informatia cã detine bani în casã. Au mers pe Bulevardul Epureanu, au sunat initial la interfon la un apartament oarecare, iar un bãrbat le-a dat drumul crezând cã merg la o cunostintã care, spuneau cei doi, are interfonul stricat. Au sunat apoi la bãtrâna de 79 de ani, aceasta le-a rãspuns, iar când a deschis usa, tâlharii au nãvãlit peste ea si au început sã o batã. Unul o tinea de gurã sã nu tipe si altul o bãtea amenintând-o cu o foarfecã.

Conform referatului de propunere a luãrii mãsurii arestãrii preventive, femeia a fost bãtutã foarte tare, însã infractorii au negat cã au bãtut-o. Fotografiile de la dosar însã erau destul de concludente, femeia ajungând la spital. Totul s-a întâmplat în seara de sâmbãtã, 11 noiembrie, în jurul orelor 20.30. Au bãtut femeia, cerându-i sã le dea banii. Cum femeia sustinea cã nu are bani în casã, cei doi au bãtut-o si mai tare, au început sã cotrobãie prin casã si au plecat într-un final cu suma de 8300 de lei, câti au gãsit ascunsi în casã. „La orele 20.50 s-a înregistrat apelul prin care am fost sesizati cã s-a comis o tâlhãrie, asupra unei femei din Bârlad, de 79 de ani. Femeia a precizat cã doi tineri au nãvãlit în casã, dupã ce au sunat la usã, iar ea le-a deschis. Au bãtut-o, au cotrobãit prin casã si au luat 8300 de lei. Cei doi tineri, de 17 ani, ambii din Bârlad, au fost prinsi si retinuti 24 de ore, iar ieri au fost prezentati la Judecãtoria Bârlad, cu propunerea luãrii mãsurii arestãrii preventive. Judecãtorii bârlãdeni au aprobat solicitarea Parchetului Bârlad si au emis mandatele de arestare”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Femeia de 79 de ani, Elena C., a ajuns la spital, unde a fost diagnosticatã cu „traumatism cranio-facial”. A fost investigatã la Computerul Tomograf, la ORL si Neurologie, fiind timisã acasã, cu tratament medical. Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacã vecinul nu dãdea drumul la interfon unor persoane necunoscute, iar femeia nu dãdea drumul la usã.