|

Bătrână umilită după moarte

Caz şocant la morga celui mai mare spital din judeţ. O familie a primit trupul neînsufleţit al unei rude strâmb şi ghemuit în sicriu, exact în poziţia în care a murit pe patul de spital şi a zăcut în durere.

Calvarul familiei a început pe 22 noiembrie, când bătrâna, în vârstă de 88 de ani, a ajuns în spital, fiind internată pe secţia de cardiologie, din cauza unor afecţiuni multiple. Potrivit familiei, aceasta a suferit un accident vascular, motiv pentru care, în ultimele trei zile înainte de a muri, a stat aproape în aceeaşi poziţie, pe o parte, ghemuită de durere. Vineri seară, una dintre fiicele femeii a fost sunată de la spital, fiind informată că mama ei a decedat. Aceasta a mers imediat la unitatea sanitară împreună cu sora sa, celor două comunicându-li-se că îşi vor putea lua mama abia luni, fiind nevoie ca aceasta să stea în morga unităţii sanitare timp de 24 de ore, iar cum în weekend cei de la morgă nu lucrau, acest lucru putea fi făcut abia luni.

„Sora mea chiar le-a şi spus doamnelor de pe secţie că speră că mama nu va rămâne în acea poziţie şi ele au asigurat-o că nu, că la morgă o vor aranja şi o vor îndrepta”, a povestit Iuliana V.

Acte semnate în grabă

Între timp cele două femei s-au ocupat de toate celelalte probleme, iar luni dimineaţă s-au prezentat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), unde au achitat şi taxa de îmbălsămare. ….https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/12/05/batrana-umilita-dupa-moarte/