|

Bãtut de i-au zburat dintii si strâns de gât pentru 44 de lei

INCREDIBIL…Prin momente de cosmar a trecut Gheorghe Toma, un bãtrân de 88 de ani din Vetrisoaia. Sâmbãtã, 2 decembrie, dupã lãsarea întunericului, bãtrânul s-a trezit cu un bãrbat peste el în casã. Fãrã sã scoatã un cuvânt, intrusul i-a luat, din buzunarul de la pantaloni, 44 de lei si l-a lovit, cu putere, cu capul în gurã de i-au zburat bãtrânului dintii din fatã. Apoi i-a pus mâna în gât si l-a strâns cu putere. “A vrut sã mã omoare, dar nu m-am lãsat. L-am prins de gât si am început sã tip cã mã omoarã”, a povestit bãtrânul. Politistii au fost anuntati abia a doua zi dimineatã pentru cã Gheorghe Toma nu are telefon. La 112 a sunat o vecinã care îi are grija. În momentul de fatã, politistii fac cercetãri pentru a stabili cine este cel care a intrat peste bãtrân în locuintã, dar oamenii din comunã spun cã, dacã ar vrea, l-ar prinde repede. Si asta pentru cã, spun ei, se cunosc cei din localitate care se dedau la astfel de fapte. De asemenea, bãtrânii se întreabã când le va veni si lor rândul sã fie cãlcati de hoti, asa cum a pãtit bãtrânul Gheorghe Toma.

Sãtenii din Vetrisoaia au rãmas socati când au auzit cã bãtrânul Gheorghe Toma, fost diriginte de postã, a fost la un pas sã fie omorât în propria locuintã de un individ rãmas, deocamdatã, necunoscut. Sâmbãtã, 2 decembrie, dupã lãsarea întunericului, acesta a intrat peste bãtrân în casã, a reusit sã-i ia din buzunar 44 de lei si l-a lovit, cu putere, în zona fetei. În urma loviturii primite, bãtrânul si-a pierdut doi dinti. Acesta povesteste cã în ziua respectivã, i-a dat femeii care-l îngrijeste 50 de lei sã meargã la magazin si sã-i cumpere cu borcan cu smântânã. Femeia a plãtit pe el 6 lei si restul i l-a pus în buzunar la pantaloni. Cu un ochi vânãt si cu buza spartã, bãtrânul de 88 de ani povesteste cosmarul prin care a trecut. Spune cã a avut noroc pentru cã s-a agãtat de gulerul atacatorului si nu i-a mai dat drumul pânã când acesta s-a eliberat si a fugit. “Sâmbãtã seara a venit o vecinã la mine care îmi are grija si mi-a spus cã, dacã mai ies pe afarã, sã arunc si un lighean pe care-l mai tin prin casã. Am iesit si când m-am întors, am uitat sã pun zãvorul la usã. M-am pus pe pat, m-am dezbãcat de pantaloni si m-am asezat pe pat. Dupã scurt timp, apare o persoanã dupã mine. A intrat înãuntru cu o lanternã în mânã si mi-a pus lanterna în ochi. Am vãzut lumina si m-am ridicat pe pat. Am pus mâna sã vãd cine este, dar n-am apucat cã m-a si lovit în fatã. Apoi mi-a prins mâinile, mi le-a pus deasupra pe gurã sã mã sufoce si m-a trântit pe pat. Peste mâinile mele le-a pus si pe ale lui si mi le-a apãsat. M-am smuncit si m-a apucat de gât sã mã gâtuie. Am început sã strig dupã ajutor, dar nu a rãspuns nimeni. Am început sã strig la el cã mã omoarã si sã mã lase, dar continua sã mã strângã de gât. L-am agãtat apoi de cãmasã la gât si l-am tinut strâns si nu a mai putut sã mã loveascã. A vãzut cã nu mai poate face nimic, mi-a dat cu capul în gurã de mi-a dat dintii afarã. În tot acest timp nu a scos o vorbã si nu mi-a cerut banii”, povesteste bãtrânul Gheorghe Toma.

Bãtrânul Toma, la a doua agresiune de acest gen

Gheorghe Toma a mai povestit cã nu este prima datã când trece prin asemenea momente de cosmar. În urmã cu aproximativ douã luni de zile o persoanã necunoscutã a intrat peste el în locuintã, l-a agresat si i-a cerut banii. Bãtrânul s-a opus din toate puterile si a reusit sã-l alunge pe atacator, dar nu a depus plângere la politie. Se pare cã hotii au crezut cã si de data aceasta se va întâmpla la fel si cã vor scãpa de rigorile legii.

Politistii îl cautã pe agresor

Cazul a ajuns în atentia politistilor vasluieni care fac cercetãri pentru a-l descoperi pe cel care a intrat peste bãtrân în casã. “Fapta s-a petrecut sâmbãtã, pe 2 decembrie, dar a fost sesizatã Politia abia a doua zi pentru cã bãtrânul nu are telefon. A fost descoperit în locuintã de cãtre o vecinã care îi are grija si aceasta a sunat la 112. În momentul de fatã se fac cercetãri pentru a se stabili cine este autorul. Dupã ce va fi prins, acesta va rãspunde pentru violare de domiciliu, loviri si alte violente”, spun reprezentantii IPJ Vaslui.

Sãtenii din Vetrisoaia, terorizati de cele întâmplate

Dupã ce, prin sat, s-a auzit de ceea ce a pãtit bãtrânul Gheorghe Toma, oamenii se întreabã acum când le va veni si lor rândul si spun cã politistii de la comunã ar trebui sã punã mâna, cât mai repede, pe autor. “Dacã ar vrea sã-l prindã repede pe cel care a intrat peste mos Toma în casã, cred cã ar putea sã o facã Politia de la noi. Se cunosc prin sat cine sunt cei care se dedau la astfel de fapte. Sunt vreo trei – patru flãcãi din ãstia, fãrã niciun cãpãtâi. Sau, poate cã un vecin al bãtrânului. Dar, dacã nu se iau mãsuri, mã întreb când ne va veni si nouã rândul, celor singuri si bãtrâni din sat. Dacã politistii nu iau mãsuri, hotii si tâlharii vor prinde curaj”, spun oamenii din Vetrisoaia.