|

Bãtutã, amenintatã cu moartea si tâlhãritã de fostul sot, care este încã liber!

Gelozia, bat-o vina!

Tânãra s-a întors în tarã din Anglia, sã îsi vadã fiica, dar a trãit cosmarul vietii: a fost la un pas de a fi ucisã de fostul sot!

INCREDIBIL…O tânãrã din Costesti a trecut prin momente de groazã, dupã ce fostul sot a bãtut-o pânã a bãgat-o în spital, a amenintat-o cu moartea si a tâlhãrit-o. De pe patul de spital, Ramona Flaviana Danda a povestit cã a încasat o bãtaie sorã cu moartea, cã a fost lovitã cu pumnii si picioarele în cap si în burtã. Fostul sot, Radu Gheorghitã Danda, i-a smuls apoi telefonul din buzunar si a urcat-o cu forta în masinã. Avea de gând sã o ducã în afara localitãtii si sã o omoare, apoi sã se spânzure. Tânãra de 28 de ani a reusit sã scape cu viatã dupã ce s-a prefãcut cã îi este foarte rãu si are nevoie de apã. Agresorul a oprit masina la casa pãrintilor lui si Ramona Flaviana a reusit sã fugã în casa fostilor socri. Nici acolo nu a scãpat de furia bãrbatului. A încasat din nou lovituri cu pumnii si picioarele. În timp ce îsi lovea victima, bãrbatul rãspundea la mesajele surorii Ramonei. Abia dupã ce aceasta si-a dat seama cã nu sora ei este cea care rãspunde mesajelor si a amenintat cã va suna la politie dacã nu o lasã în pace, agresorul s-a potolit. În fata politistilor, victima a declarat cã a fost bãtutã, sechestratã, amenintatã cu moartea si tâlhãritã, dar, pânã acum, agresorul se plimbã liber chiar dacã, pentru astfel de fapte, ar fi trebuit retinut si adus în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti.

Gelozia i-a luat mintile unui bãrbat de 33 de ani din Costesti. Chiar dacã divortase din 2011, acesta si-a continuat relatia cu fosta sotie, Ramona Flaviana Danda, pânã în ianuarie, anul acesta. Plecatã în Anglia la muncã, tânãra de 28 de ani avea sã trãiascã cel mai mare cosmar al ei atunci când s-a întors în tarã, sã-si revadã fetita. A fost bãtutã fãrã milã de cãtre fostul sot, Gheorghitã Radu Danda, si doar prezenta de spirit a fãcut sã nu fie ucisã, mai ales cã agresorul a amenintat-o cã o omoarã si apoi se spânzurã. Pentru a fi si mai convingãtor, Gheorghitã Radu si-a lovit sotia, de mai multe ori, cu pumnii si picioarele pe unde a apucat, apoi i-a smuls telefonul din buzunar si i-a luat si autoturismul personal. “Am venit în tarã, dIn Anglia, în urmã cu douã zile. M-am întâlnit cu fostul sot pentru cã fetita noastrã era la el si îmi era dor de ea. Voiam sã o vãd, astfel cã am acceptat sã vinã sã mã ia din aeroport. Am ajuns apoi acasã, la Costesti, am stat la masã si am decis sã iesim putin în sat, sã bem un suc. Am plecat împreunã cu fetita si sora mea. Am stat de vorbã si nimic nu prevestea ce avea sã se întâmple”, povesteste Ramona Flaviana. Femeia povesteste cã, la lãsarea întunericului, sora sa si fetita au plecat împreunã acasã. Ea a mai rãmas câteva minute la solicitarea fostului sot. “Mi-a cerut sã mai stau de vorbã cu el 5 minute si am rãmas. A asteptat sã se închidã magazinul din preajmã si mi-a cerut telefonul. Am refuzat sã-l dau si atunci a început sã mã loveascã si sã mã tragã de pãr. Mi-a luat telefonul din buzunarul de la pantaloni si apoi mi-a cerut sã-l deblochez. L-am refuzat si de data asta. S-a enervat si mai tare si a început sã mã loveascã cu pumnii si sã mã târâie pe jos. Mi-a deschis fortat telefonul, a citit câteva mesaje si a început din nou sã mã loveascã. M-a târât apoi pânã la masinã, m-a aruncat pe bancheta din spate si el s-a urcat la volan. Spunea cã mã duce pe un deal, în afara localitãtii. Acolo mã va omorî si apoi el se va spânzura. Când am vãzut cã se îndreaptã cãtre iesirea din sat, m-am prefãcut cã lesin si i-am cerut apã. M-a dus acasã la el si a continuat sã mã loveascã si acolo. Am reusit sã mã refugiez pe scãrile locuintei si i-am cerut o tigarã. A plecat la masinã sã-mi aducã si atunci am reusit sã fug în casa pãrintilor lui care au casa în aceeasi curte. A venit dupã mine si a început o nouã serie de lovituri si discutii. Îmi reprosa cã am altã relatie si m-a lovit cu picioarele în cap si peste nas”, a povestit Ramona Flaviana.

A scãpat cu viatã datoritã surorii sale

PREZENTÃ DE SPIRIT…În tot acest timp, Gheorghitã Radu Danda rãspundea unor mesaje pe care sora victimei le trimitea pe telefonul acesteia. La un moment dat, si-a dat seama cã nu Ramona este cea care rãspunde mesajelor. “Câteva greseli de ortografie de pe un mesaj mi-au atras atentia. Atunci mi-am dat seama cã nu sora mea este cea care îmi rãspunde la mesaje. Atunci am sunat si i-am spus cã, dacã nu o lasã în pace si nu o aduce acasã, sun la 112 si anunt politia”, a povestit sora victimei. Ramona Flaviana a povestit cã a fost adusã în centrul satului si lãsatã în grija surorii ei, dupã ce fostul sot i-a oprit telefonul personal si masina. La miezul noptii, femeia bãtutã a ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui în grija medicilor cu un ochi tumefiat si leziuni interne. A fost supusã unor examene medicale dupã sapte ore de asteptare si, în functie de rezultate, medicii vor decide dacã va fi supusã unei interventii chirurgicale, mai ales cã este suspectã cã ar fi acumulat lichid în burtã din cauza loviturilor primite.

Gheorghitã Radu Danda, cunoscut cu un istoric violent în comunã

RECIDIVIST….Oamenii din Costesti spun despre bãrbatul care si-a bãtut fosta sotie pânã a bãgat-o în spital si a fost la un pas sã o omoare cã are un trecut violent cunoscut si de oamenii legii. Si asta dacã tinem cont de faptul cã, în 2007, a fost eliberat conditionat din închisoare, în urma unei decizii a Tribunalului Vaslui. De asemenea, fosta sotie povesteste cã nu este prima datã când a fost agresatã si amenintatã de Danda. “Am mai fost bãtutã si amenintatã cu moartea de cãtre fostul sot. Mi-a spus cã am de ales: ori cu el, ori moartã. M-a mai amenintat cã îmi va arunca acid pe fatã sã nu mã mai placã nimeni si cã îmi va rupe mâinile si picioarele sã rãmân infirmã pe viatã”, a mai spus Ramona Flavia Danda. De data aceasta, situatia este altfel. Femeia a decis sã cearã ordin de restrictie împotriva sa si va afce plângere penalã împotriva celui care a bãtut-o fãrã milã, apoi i-a luat telefonul si autoturismul personal.

Ce spun oamenii legii

PUNCT DE VEDERE…”În urma sesizãrii scandalului, pe numãrul unic 112, la fata locului s-a deplasat o patrulã formatã din politisti si jandarmi. Plângerea prealabilã a fost fãcutã de cãtre sora victimei care reclama loviri si alte violente. Ambele pãrti au fost audiate si urmeazã ca luni dimineatã sã depunã victima o nouã plângere. Dacã apar si alte elemente care sã sustinã noi infractiuni, în afarã de cele de loviri si alte violente, atunci se vor lua mãsurile ce se impun în astfel de cazuri”, spune purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Precizarea a venit în urma faptului cã un apropiat al victimei, avocat de meserie, a sesizat si alte fapte penale sãvârsite de fostul sot al victimei. Pe lângã loviri si alte violente, acesta ar putea fi acuzat de tâlhãrie si sechestrare de persoanã, fapte care l-ar aduce în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti. Rãmâne de vãzut ce mãsuri vor lua politistii vasluieni în conditiile în care victimei îi este teamã, în continuare, pentru viata ei.