|

Bãutura i-a întunecat mintile si si-a ucis prietenul de pahar!

SOCANT… Crimã cumplitã la Sãrãteni, o suburbie a orasului Murgeni. Un bãrbat în vârstã de 39 de ani, Dãnut Ciobanu, a fost ucis în propria curte, de tovarãsul sãu de pahar, Costel Nicolae Mihnea, de 24 de ani, cu care se cinstise la barul din sat, pânã târziu, în noapte. Victima avea probleme psihice, fiind pacient al Spitalului de Psihiatrie Murgeni, iar la bãuturã devenea agresiv. Ucigasul a consumat împreunã cu victima, la barul din sat, o cantitate impresionantã de alcool, ambii fiind “praf si pulbere”. Ce a urmat a îngrozit tot satul. Procurorul de caz, Sorin Armeanu, care este si procurorul sef al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, a reusit abia dupã ore bune sã-l audieze pe ucigas. Acesta este recidivist si are la activ mai multe dosare de lovire si alte violente, plus o tentativã de omor, care sunt în cercetare la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad.

Doi prieteni de pahar au ajuns sã se omoare, pentru cã au bãut cantitãti imense de alcool într-o singurã searã si nu au mai stiut ce fac. Dãnut Ciobanu si Costel Nicolae Mihnea au bãut, apoi s-au încãierat la crâsma din sat. Se pare cã, la un moment dat, ametiti bine de alcool, cei doi au început sã se certe. Victima a ales sã plece acasã, totusi, agresorul l-a urmãrit si l-a atacat în curte, dându-i cu o sapã în cap. Bietul om, care locuia singur, s-a stins la scurt timp, în ciuda efoturilor echipajului medical de pe Ambulantã.

Retinut abia dupã ce s-a trezit din betie!

Retinut de politisti, Costel Nicolae Mihnea era atât de beat, încât oamenii legii nu au avut, pentru câteva ore bune, cu cine sã se înteleagã. Martorii spun cã acesta recunostea fapta cu nonsalantã si repeta în sir: “da, i-am dat cu sapa-n cap, ei, si ce?”. Costel Nicolae Mihnea a fost dus la Vaslui, la Parchetul de pe lângã Tribunal, unde s-a reusit audierea sa dupã ce a dormit câteva ore în arest! “Între autor si victimã a avut loc un conflict la un birt din localitate, unde s-au luat mai întâi la hartã, s-au lovit cu pumnii sI picioarele, fiind gãsite urme pe victimã, dupã care autorul a luat o sapã si l-a omorât pe prietenul sãu de pahar. Autorul recunoaste fapta si o regretã. A fost retinut pentru 24 de ore, urmând sã fie prezentat în fata instantei pentru a se emite mandat de arestare preventivã”, a precizat Sorin Armeanu, procurorul sef al PT Vaslui.

Sãtenii din Sãrãteni rãsuflã usurati cã au scãpat de cel care-i teroriza!

În urma retinerii lui Costel Nicolae Mihnea, sãtenii din Sãrãteni au rãsuflat usurati. “Era de asteptat deoarece Mihnea Costel si cu vãrul sãu Mihai Mihnea au terorizat satul ãsta! Au multe dosare de loviri, de tentative de omor, dar nu s-au luat mãsuri, lumea spunând cã sunt protejati de un anumit politist. Iatã acum cã, la nici o lunã de la arestarea lui Mihai Mihnea, vãrul sãu a comis o crimã. Se putea evita dacã erau pedepsiti mai de mult pentru ce fãceau”, a spus un cetãtean din Sãrãteni. Despre cei doi indivizi am scris si în cotidianul nostru de mai multe ori, ultimul articol fiind pe 2 septembrie anul trecut, când cei doi Mihnea au desfigurat în bãtaie un minor de 13 ani pe care l-au tâlhãrit. În niciun dosar aflat în lucru la PJ Bârlad în care este cercetat Costel Nicolae Mihnea, nu s-a dat solutia.