|

Beizadeaua de la Banca, în fata judecãtorilor dupã ce a comis un accident grav, la numai 16 ani!!! (VIDEO)

PROCES ÎN PAS DE MELC…. Pe rolul Judecãtoriei Bârlad a intrat dosarul penal al lui Andrei Bogdan Visan, din comuna Banca. Acesta, în urmã cu doi ani, la cei 16 ani pe care îi avea atunci, a comis un grav accident de circulatie soldat cu douã vicitme. Ieri a avut loc primul termen, desi accidentul a fost comis în septembrie 2015. Andrei Bogdan Visan, de 17 ani, din comuna Banca, a provocat un accident în plin centru al Bârladului, surprins de camerele de luat vederi ale Politiei Locale Bârlad. Minorul s-a urcat la volanul masinii tatãlui sãu, un SUV, având o alcoolemie de peste 1,4 gr/l alcool pur în aerul expirat, în noaptea de 4/5 septembrie 2015 si a pierdut controlul volanului la o curbã de pe strada principalã, lovind o masinã Logan în care se aflau doi pasageri. Minorul vinovat de accident a fugit de la locul faptei, iar victimele lui au ajuns la spitalul din Bârlad. Andrei Bogdan Visan este fiul unui cunoscut afacerist din comuna Banca, iar gurile rele spun cã asta ar fi cauza întârzierii judecãrii beizadelei vinovate de rãnirea a douã persoane. Urmãtorul termen este în luna martie, pe 13. Zi cu ghinion.

Sã vã reamintim ce-a putut face Andrei Bogdan Visan, la cei 16 ani din septembrie 2015: un accident care putea sã aibã urmãri dintre cele mai grave. Acesta s-a produs în noaptea de 4/5 septembrie, în plin centru al Bârladului. Andrei Bogdan Visan, de 16 ani atunci, din comuna Banca, s-a urcat la volanul unui SUV, apartinând tatãlui sãu. Netinând cont cã nu are permis si consumase bãuturi alcoolice din greu, pe la orele 0.58, a mers pe strada principalã din Bârlad, cu vitezã. În noaptea respectivã, acesta a intrat în intersectia din fata Primãriei Bârlad, cu vitezã mare, a scãpat bolidul de sub contrul, a ajuns pe constrasens, unde a lovit o masinã Dacia Logan, condusã regulamentar de un tânãr de 23 de ani, din comuna Lespezi, judetul Iasi, dupã care a pãrãsit în grabã locul accidentului. Mihai Stefîrcã, cel de la volanul Loganului, a intuit cã masina este scãpatã de sub control si, dupã cum se vede si din înregistrãrile camerelor de supraveghere ale Politiei Locale Bârlad, el a reusit sã evite ciocnirea frontalã, trãgând dreapta de volan. Tot el a sunat la 112, la locul accidentului venind imediat un politist local, care a retinut numãrul masinii ce a provocat accidentul si l-a transmis politistului de Biroul Rutier Bârlad, care a si pornit în cãutarea soferului vinovat. Victimele accidentului, Mihai Stefîrcã si mama sa Aurelia Stefîrcã, au ajuns cu Ambulanta la spitalul bârlãdean, unde au fost internate. Soferul a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral, traumatism coloanã cervicalã”, iar mama sa a fost diagnosticatã cu „contuzie cot si traumatism cranio-cerebral”.

Minorul era beat turtã la volan!

Dupã producerea accidentului, Andrei Bogdan Visan a fugit din locul accidentului, ajungând acasã la Banca, unde la scurt timp a fost identificat de politisti. El este fiul unui afacerist din comuna Banca, unde are un abator de animale si se ocupã cu agricultura (are utilaje, lucreazã pãmânt în arendã si creste sau cumpãrã animale pentru sacrificare). Dupã ce a fost gãsit acasã, politistii l-au luat pe sus si l-au pus sã sufle în alcooltest, iar valoarea testãrii a indicat cã Andrei Visan avea, la cei 16 ani ai sãi, 0,72 mg/l alcool pur în aerul respirat (mai precis o alcoolemie de 1,44 la mie alcool în sânge!!). Soferul Loganului, Mihai Stefîrcã, a fost si el testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Victimele accidentului, Mihai Stefîrcã – student în Iasi si mama sa Aurelia Stefîrcã, ce lucreazã în Italia, au fãcut nenumãrate plângeri la Judecãtoria Bârlad, reclamând faptul cã procesul încã nu a început, desi rechizitoriul procurorului este trimis la Judecãtorie din octombrie 2015. Minorul beizadea de Banca a comis mai multe infractiuni pentru care a fost, în sfârsit, trimis în judecatã: conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, vãtãmarea corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor. Dacã trimiterea lui în judecatã a durat un an si jumãtate, oare cât va dura procesul în sine?? Melc, melc codobelc….