|

Bello hingherul!

Din nou pe podium

VICTORIE FC Vaslui a obtinut o victorie importantã, în Stefan cel Mare, în fata lui Dinamo Bucuresti si a urcat pânã pe pozitia a treia a clasamentului. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de nigerianul Yero Bello, în minutul 57. Desi a aruncat în luptã un unsprezece din care lipseau câtiva jucãtori de bazã, Augusto Inacio a fost în cele din urmã inspirat. “Galben-verzii” si-au refãcut moralul pierdut dupã înfrângerea cu FC Brasov si asteaptã încrezãtori vizita Rapidului. Miercuri, de la 21:30, pe “Municipal” se juca partida tur din semnifinalele Cupei României, alt obiectiv vizat de formatia noastrã. Vasluiul asteaptã ca Steaua si CFR sã se încurce cu Gaz Metan si cu Otelul Galati, pentru a rãmâne la cinci puncte de prima pozitie.

RESTART… FC Vaslui a urcat din nou pe podiumul Ligii I cel putin pânã la terminarea meciurilor Steaua-Gaz Metan si CFR-Otelul. “Galben-verzii” au început slab partida din “Stefan cel Mare”, dar descãtusarea a venit dupã pauzã. Augusto Inacio a fãcut câteva schimbãri în primul unsprezece, iar acestea s-au dovedit pânã la urmã a fi inspirate. Cu un moral excelent, “galben-verzii” asteaptã acum vizita Rapidului, în turul semifinalelor Cupei României, si cea a CFR-ului, într-un alt meci ce îi poate apropia pe vasluieni de titlu.

Înainte de reluarea returului, Dinamo era pe prima pozitie, iar FC Vaslui ocupa doar locul sapte, distanta dintre cele douã formatii fiind de zece punte. Parcursul bun al “galben-verzilor” sub comanda lui Inacio, a continuat si asearã când vasluienii au obtinut o victorie importantã pe terenul “câinilor rosii”. Desi nu a strãlucit, FC Vaslui a demonstrat cã înfrângerea cu FC Brasov a fost doar un accident si cã “galben-verzii” nu au de gând sã se retragã atât de repede din cãrtile pentru titlu. Cu Paito si Temwanjera pe bancã si cu Luz si Bello printre titulari, Vasluiul a fãcut un joc de deplasare bun. Criticat în turul campionatului si poreclit de Adrian Porumboiu “Zero Bello”, atacantul cu numãrul 9 a marcat unicul gol al întâlnirii si l-a fãcut pe patronul echipei sã îsi schimbe pãrerea despre el: “Era si timpul ca Yero Bello sã înscrie, la câte pase a primit. Acum nu mai e Zero Bello, e Bravo Bello.”

Alexandru Tudor a arbitrat cel de-al patrulea meci al Vasluiului în acest sezon, “galben-verzii” obtinând tot atâtea victorii. Maniera de arbitraj a fost lãudatã la sfârsitul meciului de Adrian Porumboiu: “S-a arbitrat cu regulamentul în mânã. Mai aveam 15 puncte în plus în campionat dacã eram arbitrati ca azi.”

Papp suspendat cu CFR

Paul Papp a primit galben în doar minutul 9 al întâlnirii, dupã un fault fãcut la marginea careului asupra lui Platini. Din pãcate, fundasul va lipsi etapa viitoare cu CFR. “Sunt fericit cã am bãtut Dinamo si ne-am apropiat de podium. Cel care mã va înlocui etapa viitoare sigur îsi va face datoria. Cred cã va fi greu cu Rapid, chiar dacã ei vin dupã insuccese. Nu cred cã ar fi fost mai greu dacã juca Marius Niculae, am reusit sã le anihilãm atacantii.”, a spus Paul Papp.

Augusto Inacio îsi felicitã jucãtorii pentru efortul depus

“Victoria este a bãietilor!”

Augusto Inacio a bifat asearã a patra victorie în deplasare de când se aflã pe banca tehnicã a “galben-verzilor. Echipa acestuia a obtinut trei puncte extrem de importante pe terenul unei contracandidate la titlu.

Dupã o sãptãmânã de foc în care au disputat trei partide în doar sapte zile, fotbalistii vasluieni au luptat, au dat dovadã de profesionalism si si-au adjudecat cele trei puncte puse în joc. Antrenorul Vasluiului, Augusto Inacio s-a arãtat multumit de victoria obtinutã de elevii sãi în fata lui Dinamo, dar mai ales de sacrificiul depus de întreaga echipã. “Sunt multumit de rezultat. Gratie sacrificiului depus de bãieti am reusit sã câstigãm si victoria este meritatã de toti jucãtorii. Nu ne rãmâne decât sã ne facem treaba în continuare si sã adunãm cât mai multe puncte.” Tehnicianul portughez este de pãrere cã echipa campionaã va aceea care va avea un parcurs constant.”Am avut sase jocuri, din care am câstigat cinci si am suferit doar o înfrângere. Acest lucru îmi spune mie cã echipa care va fi campioana României nu se stie încã. Echipa care va iesi campioanã va trebui sã aibã un parcurs constant. Este un campionat în care niciodatã nu poti sã spui cine câstigã.”, a declarat Augusto Inacio