|

BERLIN, încã un supermarket în Bârlad (foto)

CONCURENTÃ Firma bârlãdeanã Berlin SRL face o concurentã serioasã marilor supermarketuri care au „inundat” Bârladul, deschizând, ieri, ce de-al patrulea supermarket de cartier, în zona Stadion, în locul unei foste centrale termice dezafectate. Investitiile afaceristului bârlãdern Florin Pricop creazã locuri de muncã si aduc bani buni la bugetul local, firma fiind acum cotatã ca o mare intreprindere si preluatã pentru impozitare de Agentia Nationalã a Finantelor Publice.

Ieri, în prezenta edilului bârlãdean Constantin Constantinescu si a viceprimarului Traian Petcu, a avut loc deschiderea oficialã a celui de al patrulea supermarket de cartier al firmei bârlãdene Berlin. Acest supermarket se aflã în zona Stadion, în locul unde a fost cândva o centralã termicã – în spatele fostului magazin „Gospodina” -, si este primul magazin de acest tip din zonã. Asa cum i-a obisnuit pe bârlãdenii fideli magazinelor sale, „Berlin” are preturi destul de mici, în comparatie cu alte firme de profil din oras, putând sã gãsesti aici absolut orice îti doresti: produse alimentare, de igienã, cosmetice, bãuturi, tigãri, dulciuri, toate la preturi care le fac accesibile oricui. „Firma noastrã, în general, de când am pornit afacerea, în 1994, are ca politicã de marketing, adresabilitatea cãtre toate categoriile sociale, în special pensionarilor, somerilor si celor cu salarii mici, care pot gãsi la noi tot ce îsi doresc, la preturi mici”, a precizat Florin Pricope, managerul general al SC Berlin SRL. La deschidere, sotilor Florin si Dana Pricop, le-au fost alãturi mai multi oameni de afaceri din Bârlad, Vaslui, Husi, Iasi etc.

22 de noi locuri de muncã

„Este al patrulea supermarket deschis de firma Berlin într-un cartier bârlãdean. V-am mai spus si acum câtiva ani, când m-ati întrebat cum voi face fatã concurentei marilor supermarketuri care s-au deschis în Bârlad, cã voi contraataca folosind aceleasi arme: voi deschide mici supermarketuri în cartiere. Primul este deschis din 2006 în zona Confectii, cel de al doilea, în zona Garã în 2007, a urmat zona Grãdinã, în 2008, si acum zona Stadion. Acesta din urmã are în jur de 350 de mp de expunere a mãrfii, investitia ridicându-se la peste 350.000 de Euro, fãrã a pune la socotealã si spatiul. S-au creat 22 de locuri de muncã, iar dacã cerintele vor fi asa dupã cum bãnuim, vom mai angaja. Nu am dezmintit, asa am promis, cã vom investi în Bârlad si vom continua sã ne extidem afacerea numai în Bârlad. Ca firmã, avem o cifrã de afaceri de circa 12 milioane de euro anual, am trecut, ca parte financiarã, la intreprinderile mari, fiind preluati de Bucuresti pentru taxe si impozite. Sper ca si clientii sã fie multumiti de calitatea serviciilor si sã nu uite cã suntem bârlãdeni, cã angajãm bârlãdeni, cã profitul este reinvestit în Bârlad. Eu si cu sotia mea, Dana, vrem sã continuãm extinderea doar în Bârlad, nu si în alte orase ale judetului, pentru cã asa considerãm noi cã trebuie sã contribuim la bunãstarea cetãtenilor orasului”, a precizat Florin Pricope, alãturi fiindu-i, ca întodeauna sotia sa, Dana.