|

Betivani la volan scosi din trafic de politisti!

PERICOLE LA VOLAN… Multi soferi urcã bãuti la volan si de cele mai multe ori rezultatele sunt dramatice. Asta, în conditiile în care sunt atâtea programe de prevenire si de combatere a accidentelor rutiere, cu precãdere privind ceea ce tine de conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului. În ultimele douã zile, în judetul Vaslui au fost depistati doi conducãtori auto care au consumat bãuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza comunei Grivita, judetul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism, la data de 07 februarie a.c., condus de un bãrbat ce emana halenã alcoolicã. Testarea cu aparatul alcooltest a bãrbatului în vârstã de 68 de ani a indicat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat (aproape 2 la mie alcool în sânge), fapt pentru care a fost condus la Spitalul Elena Beldiman Bârlad, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Altul la rând…la predarea permisului de conducere!

În data de 08 februarie, la ora 02:15, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în judetul Vrancea, condus de un bãrbat ce emana halenã alcoolicã. Testarea bãrbatului de 24 de ani din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, cu aparatul alcooltest, a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducãtorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele cazuri s-a întocmit câte un dosar de cercetare penalã pentru sãvârsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, faptã prevãzutã si pedepsitã de Codul Penal.