|

Betivii de pe sosele au ajuns in fata judecatorilor

Record pentru procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, intr-o singura saptamana fiind trimise la judecata nu mai putin de 24 de persoane pentru infractiuni la legea privind circulatia pe drumurile publice.

Saptamana trecuta, procurorii au trimit in judecata 23 de persoane pentru ca au fost prinse de politistii de la rutiera conducand autovehicule cu o concentratie alcoolica in sange mai mare de 0,80 mg/l. Potrivit legii, pentru aceasta infractiune este prevazuta o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre unu si cinci ani. Insa, in realitate nimeni nu a facut inchisoare pentru aceasta incalcare a legii, considerandu-se ca fapta nu este atat de grava incat sa fie nevoie de o pedeapsa cu executare. Mai mult, acest fapt a dus la o crestere din ce in ce mai mare a numarului celor prinsi beti crita pe drumurile din judet, fiecare dintre acestia reprezentand un pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.

250 de soferi bauti opriti din curse, in 2010
In judetul Botosani de la inceputul acestui an peste 250 de persoane au fost prinse conducand cu o concentratie alcoolica in sange peste limita legala. Iar faptul ca o inasprire a legii nu se intrezareste prea curand nu poate duce decat la o crestere in continuare a celor care sfideaza legea. Treptat, si numarul celor care refuza recoltarea probelor biologice de sange, tot din cauza legii prea blande, este in crestere. A 24-a persoana trimisa in judecata saptamana trecuta s-a ales cu dosar penal pentru ca a condus un autovehicul desi nu avea permis de conducere.

evenimentuldebotosani.ro