|

Bichinet creazã un comando de represiune împotriva ziarului Vremea Nouã

REACTIE…Deputatul PMP de Vaslui, Corneliu Bichinet, pare sã-si fi pierdut orice urmã de ratiune si face acuzatii peste acuzatii la adresa ziarului Vremea Nouã, pe retelele de socializare. Mai precis, sâmbãtã dimineatã, Bichinet a iesit pe pagina sa de Facebook cu un soi de comunicat de presã, în care vorbeste de infractiuni de „furt, santaj, calomnie” de care s-ar face vinovati reporterii Vremea Nouã, în special subsemnatul si colegul nostru Lucian Timofticiuc. Bichinet numeste si o serie de oameni de afaceri sau din administratie, care ar fi fãcut plângeri la Parchet împotriva ziarului nostru, precum Fãnel Bogos, patronul de la Vanbet , Alexandru Iacob, primarul de la Perieni sau Ioan Buta, edilul Murgeniului. În cazul acestor politicieni sau afaceristi, sustine Bichinet, persoanele cu pricina ar fi fãcut plângeri pentru materialele apãrute în ziarul nostru „cu scopul de a se obtine sume de bani în mod ilicit”. Dupã un an si ceva de când stã în Parlament si ia la misto pe toatã lumea, fãrã sã fi fãcut ceva notabil pentru acest judet, iatã cã Bichinet si-a fãcut un scop în a coaliza oamenii de afaceri si din administratie, pentru a distruge, crede el, un ziar serios, respectat, citit, care si-a fãcut un crez din a spune lucrurilor pe nume, chiar dacã uneori deranjeazã pe unii sau pe altii. Vom prezenta, în materialul care urmeazã, adevãrata fatã a acestui personaj politic care, de 20 de ani, se tine doar de mistocãreli si afaceri cu terenuri, la umbra PSD-ului, în timp ce vasluienii au sãrãcit si au emigrat în Europa.

Sâmbãtã dimineatã, deputatul Bichinet s-a gândit cã dã o loviturã de presã, publicând un soi de comunicat pe pagina sa de Facebook, cu scopul clar de a intimida si discredita reporterii si conducerea VRN. Iatã acest comunicat de presã semnat de parlamentarul PMP de Vaslui: „Sunt dator sã informez corect opinia publicã judeteanã cu privire la raporturile mele cu numitii Daniel Tãnãsuc si Lucian Timofticiuc, de la cotidianul <<Vremea Nouã>>! Am sesizat, târziu, foarte târziu, pentru prima datã în viata mea, organele judiciare, cu privire la infractiunile de furt, santaj, calomnie si acces ilegal la un sistem informatic de cãtre Lucian Timofticiuc si Daniel Tãnãsuc. Am fãcut aceastã sesizare în data de 27.06.2017, dupã ce, ani la rând, am suportat insultele, calomniile, denigrãrile si rãul fãcut mie de cãtre cei doi pseudo-ziaristi. Pe data de 16.01.2018, am primit de la PARCHETUL DE PE LÂNGÃ TRIBUNALUL VASLUI o adresã, prin care mi se comunicã, printre altele, faptul cã DOSARUL NR.1093/P/2017 îsi urmeazã cursul, prin disjungere, urmând a se face cercetãri si asupra sesizãrilor fãcute împotriva celor doi, de cãtre Nechita Mihaela (n.r. administratorul firmelor lui Dobrovolschi de la Bârlad) , Iacob Alexandru, Buta Ioan, Bogos Fãnel, Munteanu Tonita (n.r. probabil se referã la canidatul sau de la Senat care detine transportul public din Bârlad), Cãtãlin Claudiu etc. Acestia reclamã faptul cã tot ce se scrie în <<Vremea Nouã>> despre ei, activitãtile ori firmele lor, s-a fãcut cu scopul de a se obtine sume de bani în mod ilicit. În concluzie, atacurile pe care, periodic, le face cotidianul respectiv la adresa mea, prin <<pamflete>>, cred cã au aceeasi tintã denigratoare si defãimãtoare, asa cã, mie nu-mi rãmâne decât sã astept ca cercetãrile sã-si urmeze cursul, iar cei care practicã actiuni de acest gen, sã suporte consecintele legii. Nu voi renunta la a-mi apãra imaginea si nu voi ceda niciodatã santajului. Acest mesaj se adreseazã locuitorilor judetului nostru si mai ales celor care mi-au imputat lipsa îndelungatã de reactie. Treaba mea nu este aceea de a mã certa ori bate cu ziaristii si nici sã rezolv, eu, probleme ale altor oameni din administratie si politicã, timorati si duplicitari. Cu respect, Corneliu Bichinet”. De fapt, de la ce porneste înversunarea lui Bichinet la adresa ziarului nostru?

Bichinet avea tot felul de ponturi, pentru a ponegri inamicii sãi politici, câtã vreme a fost la CJ Vaslui

Cât timp a fost în conducerea Consiliului Judetean, actualul parlamentar PMP a încercat tot felul de jocuri politice, mici rãfuieli cu persoane din politicã si administratie, manevre cu care noi nu am fost de acord. În decembrie 2015, ne-a trimis la redactie pe unii indivizi din Rafaila, pentru a ne spune o poveste despre hoti de lemne si pãdurar, însã noi am refuzat sã-i facem jocurile, pentru cã miza realã era terfelirea familiei primarului Fânaru. În ianuarie 2016, apare bomba cu bãtaia de la o crâsmã din Negresti, în care este pomenit numele fiului vicepresedintelui de atunci al CJ Vaslui. Vremea Nouã povesteste cu lux de amãnunte cum s-au întâmplat lucrurile, însã Bichinet are grijã sã musamalizeze totul. Cam în aceeasi perioadã, ne anuntã cã un director de la Protectia Copilului ar face nu stim ce manevre ilegale în institutie, însã verificând situatia vedem cã nu se confirmã si refuzãm publicarea unui material la comandã, asa cum avea impresia Bichinet cã vom face. Dar, bomba-bombelor vine în perioada în care aflã cã nu va fi pus pe prima pozitie la Consiliul Judetean. Înnebunit, se ridicã într-o sedintã de Birou Politic Judetean – el abia ce fugise de la un alt partid, deci nu avea nicio însãrcinare oficialã – si spune cã vrea sã contribuie cu suma de 100 milioane lei vechi pentru campania electoralã a partidului. Bineînteles, ziarul nostru îi transmite cã nu acceptã nicio sumã de la Bichinet, cel care acum pare sã fi uitat cã el ne-a oferit un fel de mitã mascatã. Trece campania de la locale, în vara anului 2016, iar Bichinet simte cã nu are sanse sã fie trecut pe o pozitie eligibilã în listele PNL. Cheamã directorul ziarului Vremea Nouã la o discutie si îi cere buletinul lui si al sotiei pentru a merge la notar si a-i transfera un teren în valoare de 500 milioane lei vechi, în contul unei campanii electorale la parlamentare. Bineînteles, oferta este refuzatã si i se spune lui Bichinet sã nu mai umble cu prostii. Aceasta este adevãrata fatã a lui Bichinet, cel care porneste rãzboaie cu ziaristii care nu-i cântã în strunã. Dar, ne întrebãm, de unde a strâns atâta avere, de când a ajuns în administratie si în politicã, dintr-un salariu de profesor? Oare, averea pe care parlamentarul o detine prin rude si tot felul de interpusi, zeci si sute de hectare de terenuri, clãdiri s.a. nu ar trebui explicatã în vreun fel?

Munteanu Tonita este, de fapt, Vasile Tonita, condamnat cu suspendare pentru cã a furat statul român

Printre numele enumerate de Bichinet cã ar fi fãcut plângeri la Parchet – nu e ilegal, oare, modul în care se manifestã parlamentarul PMP, de a merge pe la oamenii de afaceri pentru a-i instiga împotriva ziarului Vremea Nouã? – regãsim numele Munteanu Tonita. De fapt, este vorba de Vasile Tonita, cel alãturi de care Bichinet apãrea în campania de la parlamentare pentru Senat, tot din partea PMP. Patronul unei firme de transport din Bârlad, condamnat la o pedeapsã cu executare, pentru cã ar fi furat din banii statului, cu unele afaceri cu bilete de transport ale pensionarilor. Oare, nu era normal ca vasluienii sã stie ce voteazã? Alexandru Iacob este primarul de la Perieni, iar ziarul nostru nu are nicio legãturã comercialã sau de altã naturã cu acesta. Cum sã spui, atunci când s-a scris despre el cã a gresit ca primar, cã am dorit sã obtinem bani în mod ilicit? La fel, primarul Buta, de la Murgeni, îsi bate joc de banul public, asa cum reiese din rapoartele Curtii de Conturi si am relatat pe larg despre modul în care acesta conduce primãria si cum sunt aruncati banii publici pe la firmele de casã. De asemenea, am relatat despre incompatibilitãtile sale, dupã ce am primit comunicãri de la ANI. Fãnel Bogos este patronul Vanbet, o firmã care a creat multe probleme de mediu, ani de zile, locuitorilor din Vaslui. Am scris despre aceste probleme si, de fiecare datã, i-am solicitat opinia. Au mai fost probleme cu unele dosare la DNA ale acestuia, cu ouã infestate, conform comunicatelor Directiei Sanitar Veterinare. De fiecare datã lui Bogos i s-au acordat spatii generoase în ziar pentru a demonta acuzatiile aduse de istitutiile statului fãrã a i se cere niciun ban, asa cum alte publicatii din tarã o fac, taxând dreptul la opinie drept spatiu publicitar. Ba mai mult, l-am refuzat de fiecare datã când a adus discutia de contract de publicitate, fie personal, fie prin interpusi. Si atunci, ne întrebãm: ce urmãreste, de fapt, Bichinet, punându-se în fruntea unor oameni care au avut sau au probleme cu legea sau cu ordinea în localitãtile lor, despre care noi nu am fãcut decât sã relatãm acele cazuri? Rãspunsul este unul singur si are legãturã cu un personaj din Bârlad, cu care Bichinet face echipã bunã pe la usile Politiei si Parchetelor.

Dan Dobrovolschi, patronul de la Est News, omul din spatele scandalurilor declansate de Bichinet!

CONCURENTA…Mihaela Nechita este administratorul Media Class, firma lui Dan Dobrovolschi, afacerist implicat în afacerile de la spitalul Bârlad si, mai nou, afaceri de presã. Dobrovolschi îl foloseste pe Bichinet în rãzboiul contra VRN, dorind sã distrugã ziarul nostru si sã preia el totul. Aceasta este miza rãzboiului lui Bichinet cu Vremea Nouã, pentru a spune lucrurilor pe nume. Parlamentarul a abuzat de statutul sãu si a fãcut plângeri la Postã si în alte institutii, revoltat de faptul cã Vremea Nouã are mai multi cititori si mai multe abonamente decât ziarul lui Dobrovolschi. Planul ascuns al celor doi, Bichinet si Dobrovolschi, este eliminarea ziarului Vremea Nouã de pe piatã, concomitent cu cresterea în tiraj si cititori a ziarului Est News, al afaceristului bârlãdean, la fel cum pe vremuri fãcea si patroana panificatiei din Bârlad, Maricica Iovitã si ziarul sãu. Dar, le transmitem celor doi „revoltati”, care dorm pe la usile Parchetelor si Politie, cã Vremea Nouã este un ziar serios, cu o puternicã structurã redactionalã, compusã din aproape 30 de oameni, care reusesc sã aducã cititorilor informatia la timp, iar plângerile lor la Parchet nu pot destabiliza bunul mers al ziarului. Sunt ziare care lucreazã doar cu douã sau trei persoane si e normal ca viteza lor de reactie sã fie mai micã. De aici vine si diferenta, care aduce plusul de tiraj sau audientã pe editia electronicã fatã de celelalte ziare. Si pânã la urmã cititorii aleg, eu sunt barometrul care aratã cine este liderul de audientã într-un judet, iar oricât ar încerca mogulii, fie ei politicieni sau afaceristi care lucreazã cu statul, nu vor reusi sã creeze divizii de presã, lideri de audientã, care sã manipuleze opinia publicã. Uitati-vã cum foloseste Dobrovolschi la Bârlad, ziarul sãu pentru a-si proteja afacerile de milioane pe spatele bolnavilor si ce atacuri face împotriva politicienilor sau primarilor care-l calcã pe coadã. De ce Bichinet, ca un deputat al Bârladului, asa cum îi place sã se laude nu se sesizeazã, fie si într-un pamflet.

Reactia VRN: facem adresã la Parchet, pentru a vedea dacã Bichinet are dreptate

ANUNT…Nu ne vom opri din a prezenta adevãrul, oricât de multi oameni corupti vor fi supãrati pe dezvãluirile noastre. Tocmai de aceea, vom solicita public Parchetului din Vaslui, date fiind acuzatiile aduse de parlamentarul român, sã vedem cine si pentru ce ne acuzã. Fiindcã acuzatiile de furt sau santaj sunt destul de serioase.