|

Biciclist accidentat grav la Bârlad (FOTO)

NEATENTIA COSTÃ…Un bãrbat de 53 de ani, Constantin P., din Bârlad, care circula pe bicicletã, se zbate acum între viatã si moarte în urma unui accident rutier în care a fost implicat. Acesta se deplasa pe strada Pãcii din Podeni, iar când a iesit în strada principalã Alexandru Vlahutã, nu s-a asigurat si a intrat direct într-un autoturism care circula regulamentar condus de un sofer de 38 de ani, din Bârlad. Dus la spital de ambulantã, biciclistul este în stare foarte gravã, medicii fiind rezervati privind sansele de supravietuire. Intr-un final, aseara pacientul a fost trimis la Iasi pentru problemele neurologice si traumatismele toracice severe.

Biciclistul a fost trântit la pãmânt, unde a rãmas inconstient, iar soferul implicat a sunat la 112. Apelul s-a fãcut la ora 15.43, ambulanta a ajuns imediat la fata locului, cadrele medicale acordând primele îngrijiri biciclistului. Dupã ce a fost stabilizat, acesta a fost transportat la spitalul bârlãdean, la CPU, cu diagnosticul prezumtiv „Stare generalã gravã, traumatism cranio facial sever, traumatism toraco abdominal, este confuz si dezorientat. Urmeazã sã fie stabilizat si investigat”, a precizat într-o primã fazã medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. Politistii rutieri au stabilit, din primele verificãri, cã masina condusã de soferul de 38 de ani din Bârlad, care circula dinspre Podeni spre centrul orasului, mergea regulamentar, iar dintr-un drum lateral, de pe strada Pãcii, a iesit brusc un biciclist, fãrã a se asigura, fiind acrosat de masina aflatã în mers. Politistii l-au testat pe soferul masinii, cu alcoolmetrul, rezultatul fiind negativ, iar biciclistului i s-au recoltat probe biologice la spital. „În cauzã s-a deschis dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

“Pacientul din accident- prezinta fracturi costale c4-c9 stangi cu pneumotorax minim, hematom frontal si palpebral stang, hemoragie subarahnoidiana temporala stanga. Urmeaza sa fie transferat la Iasi pentru evaluare neurochirurgicala si chirurgie toracica.”, a precizat la inchiderea editiei medicul Angelica Gramaticu.