|

Bişniţarii nu se opresc! Poliţiştii români au confiscat lichid de parbriz vândut pe post de spirt – VIDEO

Mii de sticle de spirt au fost confiscate de polițiști după ce acestea nu respectau datele menționate pe etichetă. Se pare că în recipiente s-ar fi aflat lichid de parbriz. Polițiștii au deschis trei dosare penale în acest caz. Poliția Română a intensificat activitățile de prevenire, descoperire și de combatere a ilegalităților economice specifice. O acțiune de amploare au desfășurat polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Prahova, Argeș și Ilfov, în ultimele 2 zile, pe linia comercializării dezinfectanților medicali.

”Au fost înregistrate 3 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală ( faptă prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. b) și de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse ( faptă prevăzută de art. 357 alin. 1 C.p.).

Astfel, în cooperare cu polițiști de combatere a criminalității organizate din cadrul B.C.C.O. București, Ploiești și Pitești, s-a acționat pentru identificarea și stabilirea legalității operațiunilor de comercializare desfășurate de mai multe persoane fizice și juridice din București și a județele Prahova, Argeș și Ilfov.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii din Prahova, Argeș, Ilfov, au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor….https://www.bzi.ro/bisnitarii-nu-se-opresc-politistii-romani-au-confiscat-lichid-de-parbriz-vandut-pe-post-de-spirt-video-3910787?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Actualitate