|

Blue Air a intrat într-un fel de insolvență. Instanța s-a pronunțat astăzi

Compania aeriană Blue Air a intrat într-o formă asemănătoare insolvenței numită concordat preventiv. Decizia Tribunalului a fost pronunțată astăzi, 6 iulie 2020. Contactați de Capital, reprezentanții companiei au anunțat că vor reveni cu precizări.

„Admite cererea debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art.23 alin.1 din Legea nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura de concordat preventiv a debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art.23 alin. 2 din lege desemnează administrator concordatar provizoriu pe KPMG RESTRUCTURING SPRL. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a VII-a civilă. Judecată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.07.2020,” se arată într-o decizie a Tribunalului București consultată de Capital.ro.

Cererea a fost depusă chiar de către companie.

Ce este concordatul preventiv

O diferență dintre concordat și insolvență este că se poate negocia direct cu majoritatea creditorilor, modalități si termene de acoperire a creanțelor care să permită debitoarei redresarea economică și în acelasi timp să ofere creditorilor o perspectivă mai bună de recuperare a creanțelor față de procedura insolvenței. O altă diferență dintre concordat și insolvență este că determină recuperarea creanțelor detinute mult mai rapidă decât în procedura insolvenței. ….https://www.capital.ro/exclusiv-blue-air-a-intrat-intr-un-fel-de-insolventa-instanta-s-a-pronuntat-astazi.html